Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

ΚΡΑΧ(τε τους οσο μπορειτε και μη γινεστε και εσεις θυματα των ειδησεων)


Ο κανόνας λέει ότι, όταν κάτι έχει αίμα, σπέρμα, πείνα, γενικά μιζέρια και προκαλεί θλίψη, πουλάει! Έτσι, λοιπόν, καθημερινά δεχόμαστε επιθέσεις από ειδήσεις με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Όμως, κάποια στιγμή πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη και να κλείσουμε τα αυτιά μας.Δεν είναι τυχαίο που στην Αθήνα η πλειοψηφία των τηλεθεατών βλέπει ειδήσεις στο Star. Δε θα πω ότι όλα είναι ρόδινα ή ότι δεν υπάρχει δυστυχία και φτώχεια στον κόσμο, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο θέ- λουν να τα παρουσιάζουν.Υπάρχει και μια άλλη πλευρά, αυτή που δίνει χαρά, γέλιο, ευχαρίστηση. Αλλά αυτή η «καλή» πλευρά δεν πουλάει! Σκεφτείτε, πόσες φορές έχετε πληροφορηθεί μια ευχάριστη είδηση, άλλωστε δεν είναι τυχαία η έκφραση “good news no news”. Αν ρωτήσεις κάποιον στο δρόμο, σου λέει: άσε, οικονομική κρίση, ανεργία, γενιά των 700 ευρώ, ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας, το βαρέλι του πετρελαίου ακρίβυνε, θα κάνει μεγάλο σεισμό, δε θα πάρουμε ποτέ σύνταξη και ένα ακόμα κάρο πια- σάρικες ειδήσεις, με τις οποίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Αν, όμως, του πεις να σου πει πώς έβγαλε το συμπέρασμα, δύσκολα θα βρει μιαν απάντηση που να «στέκει».Έχετε, όμως, φιλτράρει ποτέ αυτά που ακούτε; Αν ίσχυαν όλα όσα ακούγονται, θα έπρεπε να πάρουμε φόρα και να φουντάρουμε. Να μην κυκλοφορεί κανείς έξω, γιατί περιμένουμε μεγάλο σεισμό, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί, γιατί, γιατί. Σκεφτείτε πώς ήταν η ζωή πριν 10 χρόνια: ούτε καθημερινάέβγαιναν ούτε αυτοκίνητα (έστω με δόσεις) αγόραζαν άτομα κάτω των 25, ούτε 300 ευρώ για κινητό χαλούσαν, ούτε έκαναν 2 πακέτα τσιγάρα, ούτε έπαιρναν παντελόνια 200+ευρώ.Όχι πως είναι κατακριτέα τα παραπάνω, απλά αποτελούν τα «ευ ζην» και όχι τα «προς το ζην».Οπότε, αν κάποιος θέλει πραγματικά να αντέξει, θα αντέξει!Ας χαλαρώσουμε λίγο, λοιπόν, κι ας το δούμε ρεαλιστικάκαι θετικάτο θέμα. Στην τελική και με 700 ευρώ μπορεί να «βγει» κάποιος, αρκεί να έχει θετική σκέψη και κάνοντας σωστό προγραμματισμό. Και όσοι συνεχίζετε να πιστεύετε στα τραγικά που ακούτε, πάρτε φόρα και καλό δρόμο! Καλή σας ανάγνωση!


Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης (Πρωτο-must-ορας)***Tο κείμενο αυτό το διάβασα στο MUST magazine, το μηνιαίο περιοδικό της Μεσσηνίας και οφείλω να ομολογήσω πως συμφωνώ απόλυτα με τον γράφοντα και υπογράφοντα "Πρωτο-must-ορα" - Υπεύθυνο Έκδοσης, συμπατριώτη Παναγιώτη Μπαμπαρούτση, γι΄αυτό και το αναδημοσιεύουμε.

Εσείς μπορείτε να διαβάζετε το MUST στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mustmagazine.gr