Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ.ΣΥ.Ν. Κυπαρισσίας - Νέων Δ(ρ)άση στη Φιγαλεία Ηλείας!Αναδάσωση στη Φιγαλεία της Ηλείας από νέες και νέους της Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Η αναδάσωση έγινε στα πλαίσια της συμμετοχής του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Κυπαρισσίας στο "Ειδικό Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης Νέων στην Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος" της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, με δράσεις σε πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές.

Για να γίνει η αναδάσωση συνεργάστηκαν με το ΤΟ.ΣΥ.Ν. οι Δήμοι Κυπαρισσίας και Φιγαλείας και το Δασαρχείο Ολυμπίας που έδωσε τα φυτά...

Συμμετείχαν μαθητές και Καθηγητές του Λυκείου Κυπαρισσίας, πρόσκοποι από την Κυπαρισσία και μαθητές από το Γυμνάσιο Φιγαλείας.


Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία και δράση, το ξεκίνημα της οποίας ωστόσο δεν ήταν και το καλύτερο και για το οποίο έχουμε γράψει σχετικά...

Στην αναδάσωση, πάντως, και χωρίς να θέλουμε να σκιάσουμε την περιβαλλοντική δράση και παρέμβαση στην πυρόπληκτη περιοχή της Φιγαλείας, δεν είδαμε εκπροσώπους Αρχών, Φορέων και Συλλόγων που υποτίθεται πως θα συμμετείχαν, ούτε και εθελοντές!!!

Βέβαια ήταν καθημερινή και εργάσιμη και οι άνθρωποι είχαν και τις δουλειές τους και το κατανοούμε αυτό...

Ας έχει... Πολλά θα μπορούσε να γράψει ακόμη κανείς... Αλλά...

Η αναδάσωση έγινε και αυτό μετράει!!!...