Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Πρόστιμο «μαμούθ» στον Φώτη Καλτσίδη για την βίλα στο Βασιλίτσι Κορώνης...


Πάνω από 1.000.000 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις στην βίλα στο Βασιλίτσι της Κορώνης Μεσσηνίας.



Ο θάνατος του Σύριου εργάτη στο εργοτάξιο της βίλας της οικογένειας Καλτσίδη ήταν η αιτία να αναδειχθούν σημαντικές πολεοδομικές παραβάσεις, που έγιναν κατά τις εργασίες ανακαίνισης της πολυτελούς έπαυλης.
Παραβάσεις τις οποίες από την αρχή αποδέχθηκε η οικογένεια να πληρώσει και οποίες, όπως αναμενόταν, είναι πάρα πολύ υψηλού ποσού.
Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, η «ΕΠΙ» αποκαλύπτει πως η οικογένεια Καλτσίδη καλείται να πληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για 20 καταγραφείσες πολεοδομικές παραβάσεις από την αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό προστίμου που έχει σημειωθεί ποτέ στον Νομό Μεσσηνίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008 στο Βασιλίτσι Κορώνης σκοτώθηκε ο 28χρονος Σύριος εργάτης, Faozo Waka, πέφτοντας σε ακάλυπτο φρεάτιο ανελκυστήρα.
Στη βίλα αποκαλύφθηκαν μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις. Μία από αυτές είχε να κάνει με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στη δόμηση εκτός σχεδίου και την αρτιότητα, η οποία ορίζεται στα 4 στρέμματα. Φανταστείτε ότι, μία έκταση 36 στρεμμάτων, που έχει στην κατοχή της η οικογένεια Καλτσίδη, θα μπορούσε «εντός εισαγωγικών» να τεμαχιστεί σε μικρότερα κομμάτια με περισσότερες άδειες και να προκληθεί ακόμα πιο πυκνή δόμηση. Αντ’ αυτού γίνεται μια παρέμβαση και στα 36 στρέμματα, που όμως έχει πιο αραιή δόμηση. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν νόμιμο και σαφώς εφαρμόστηκε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του κλιμακίου της Πολεοδομίας Μεσσηνίας, η άδεια αναφερόταν στην ανακατασκευή στέγης και κατασκευή πέργολας, ενώ στην πραγματικότητα η «βίλα» ανακατασκευάστηκε από την αρχή, με πλείστες προσθήκες που έφταναν μέχρι και στην κατασκευή μηχανισμού αφαλάτωσης.
Η οικογένεια Καλτσίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διατεθειμένη να καταβάλει το πρόστιμο που θα της επιβληθεί κι επίσημα από τη Πολεοδομία Μεσσηνίας, τις επόμενες ημέρες. Επίσης, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι εργασίες, που διεξάγονται στο εργοτάξιο, να εναρμονισθούν με την ισχύουσα νομοθεσία και τις διατάξεις που προβλέπονται, προκειμένου να συνεχιστεί η ανακατασκευή από την οικογένεια και δη τον Φώτη Καλτσίδη.
Τέλος, η οικογένεια του εργάτη αναμένεται να αποζημιωθεί για το τραγικό δυστύχημα, μιας και ο Σύριος άτυχος εργάτης ήταν και ασφαλισμένος και νόμιμα εργαζόταν στη χώρα μας. Οι διαδικασίες ήδη έχουν ξεκινήσει και οι όποιες ευθύνες αναλογούν θα αποδοθούν από το αρμόδιο Δικαστήριο.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"