Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Κρούσμα ρατσισμού σε Σχολείο της Μεσσήνης...



Σε αναστάτωση βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Μεσσήνης μετά και το τελευταίο περιστατικό ακραίας συμπεριφοράς από εκπαιδευτικό με στόχο μαθητή και μητέρα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.


Σύμφωνα με καταγγελία των γονιών, ο 8χρονος μαθητής, συνοδευμένος από τη μητέρα του την περασμένη Παρασκευή, καθυστέρησε να μπει μέσα στην τάξη για περίπου δέκα λεπτά. Η μητέρα του, αλλοδαπή, βρέθηκε στο στόχαστρο της δασκάλας, η οποία της επιτέθηκε φραστικά ενώπιον του γιου της και μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων συμμαθητών του. Η «αργοπορία» του νεαρού μαθητή οφειλόταν στο ότι ο πατέρας του αντιμετώπιζε το προηγούμενο βράδυ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν επέτρεψε στη μητέρα του να τον συνοδεύσει εγκαίρως στο Σχολείο του. Η δικαιολογία αυτή δεν στάθηκε εμπόδιο για τη δασκάλα στο να μαλώσει τον μικρό και να προσβάλει φραστικά με άσχημο τρόπο τη μητέρα του.


Είναι αξιοθρήνητο όσο και κωμικοτραγικό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά εν έτει 2008, πόσο μάλλον από μία εκπαιδευτικό, που η Πολιτεία την έχει τιμήσει και χρίσει λειτουργό, ώστε να μεταδίδει αξίες και ηθικές αρχές στα παιδιά.



*με πληροφορίες απο την εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"