Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Φούντωσε το «τριφύλλι» - Μεγάλη νίκη με 0-3 στη Βρέμη!










Ενας μαγικός Παναθηναϊκός «άλωσε», χθες το βράδυ, τη Βρέμη και νικώντας με το εκπληκτικό 0-3 τη Βέρντερ απέκτησε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, βέβαια, η Ανόρθωση κατάφερε να πάρει βαθμό κι από την Ιντερ (3-3) και εξακολουθεί να κρατάει τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο.
Στο 5', μάλιστα, έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία με τον Μάντζιο, ενώ στο 13' η τύχη τού γύρισε την πλάτη, καθώς η πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από το Γιώργο Καραγκούνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βίζε και στην επαναφορά ο Μάντζιος με κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Είχαν και οι Γερμανοί τις ευκαιρίες τους, βέβαια, αλλά ο Σιμάο έκανε πολύ καλή δουλειά στο μαρκάρισμα του Ντιόγκο κι έτσι οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν πολλούς διαδρόμους για τα καρέ του Γκαλίνοβιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τόμας Σάαφ αντικατέστησε τον Πρεντλ με τον Φριτζ, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει περίφημο στήσιμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ελέγχει το παιχνίδι. Και στο 58' πήρε αυτό που δικαιούνταν. Ο Τζιόλης έβγαλε την μπαλιά για τον Μάντζιο κι αυτός με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-1.
Οι Γερμανοί από εκείνο το σημείο και μετά έδειχναν να τα έχουν χαμένα και στο 70' ο Καραγκούνης, με ένα τρομερό βολέ έξω από την περιοχή, σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ και τους έριξε οριστικά στο καναβάτσο (0-2). Στο 83', ο Τζιόλης με απευθείας σουτ έγραψε το 0-3 και ολοκλήρωσε μια εκπληκτική ευρωπαϊκή βραδιά για τον Παναθηναϊκό.
Στη βαθμολογία:
1. Ιντερ 8
2. Ανόρθωση 5
3. Παναθηναϊκός 4
4. Βέρντερ 3




Το υπόλοιπο πρόγραμμα:




Στις 26 Νοεμβρίου: Ιντερ - Παναθηναϊκός και Ανόρθωση - Βέρντερ.
Στις 9 Δεκεμβρίου: Παναθηναϊκός - Ανόρθωση και Βέρντερ - Ιντερ.