Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.



Αύριο Παρασκευή 21 Νοεμβρίου η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ θα παραθέσει συνέντευξη τύπου στα πλαίσια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών ενάντια στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη αλλά και όλα τα λαϊκά στρώματα, από την πολιτική κυβερνήσεων ΕΕ, υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου.


Η συνέντευξη θα δοθεί στα γραφεία της ΔΕΗ (Αρτέμιδος), στις 11:30 πμ, όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα έχουν προχωρήσει σε συμβολική κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις των τιμολογίων και την ακρίβεια.



Καλούμε την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μετανάστες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, σε γενικό ξεσηκωμό για «να μην πληρώσουν την κρίση τα λαϊκά στρώματα».

Τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ παίρνουμε μία σειρά πρωτοβουλίες ενημέρωσης, συσπείρωσης και δράσης ενάντια στη νέα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και την ένταση της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης.

Μια δραστηριότητα που θα κορυφωθεί με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 27 Νοέμβρη και την 24ωρη απεργία στις 10 του Δεκέμβρη.


Συγκεκριμένα :
> Την Παρασκευή 21 του Νοέμβρη, στις 11.00 πμ, κλαδικά σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, απαιτώντας άμεσα τη μείωση της τιμής και την κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων όπως των δημοτικών τελών που πρόσφατα αποφάσισε η αντιλαϊκή δημοτική αρχή της Καλαμάτας στο ύψος 4,7%.
> Το Σάββατο 22 του Νοέμβρη οργανώνουμε συγκεντρώσεις σε σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας για την ενημέρωση των λαϊκών στρωμάτων.


Ήρθε η ώρα τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που διαγωνίζονται ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα το κεφάλαιο και τις ανάγκες του. «Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του εργατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που βάζουν εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων, συμμετέχουν στη διαχείριση υπέρ του κεφαλαίου προωθούν τη συναίνεση με ¨νέα¨ κοινωνικά συμβόλαια.
Λύση και προοπτική υπάρχει για τη λαϊκή οικογένεια. Ρήξη και σύγκρουση με την πλουτοκρατία και τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Ενάντια στα μονοπώλια και στις δυνάμεις που τα υπηρετούν, ενότητα της εργατικής τάξης, συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, για άλλη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που με λαϊκή περιουσία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα υπηρετεί αποκλειστικά το στόχο της ευημερίας του λαού.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ
την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7.00μμ
στην Πλατεία 23ης Μαρτίου
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία 23ης Μαρτίου