Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Αθανασίου Ανδρούσης!


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ανδρούσα τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου το απόγευμα η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του εξ Ανδρούσης καταγομένου. (1289 - 1309).



Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε τη Λιτάνευση της σεπτής Εικόνας και της Τίμιας Κάρας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Ανδρούσας.

Ο Άγιος Αθανάσιος ο Νέος γεννήθηκε στην Ανδρούσα το 1230 μ.Χ. Θεωρείται ως μια σεπτή και ασκητική μορφή της Εκκλησίας μας, που βάδισε στα ίχνη των Μεγάλων Πατέρων και των αγωνιστών Πατριαρχών προκατόχων του.
Χαρακτηρίζεται ευθύς και τίμιος, χρηστός κι ενάρετος, αυστηρός και δίκαιος, λιτός και απλός, φιλάνθρωπος και υπομονετικός.
Στις 14 Οκτωβρίου 1289 χειροτονήθηκε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κι ενθρονίστηκε μετά πομπής Παλατίου στον Πατριαρχικό Θρόνο .
Ανέλαβε με φόβο Θεού το καταποντισμένο σκάφος της Εκκλησίας από τις κακίες και τις δολιότητες τόσο των διαφόρων διωγμών, όσο και των αιρέσεων.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Νέου την 28η Οκτωβρίου, ημέρα της οσίας κοιμήσεώς του.


Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, η πολιτευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου οι αντινομάρχες Δημήτρης Κωτσιόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος και Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Δημήτρης Καφαντάρης και Αντωνία Μπούζα, οι δήμαρχοι Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης και Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη - Καραθανάση, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Νικόλαος Μπασακίδης και Μεσσήνης Πάνος Δασκαρόλης, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Νιάρχος, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταματόπουλος και ο πρόεδρός της Περιηγητικής Λέσχης Μεσσήνης Θεόδωρος Σταυρόπουλος.








Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"