Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Σημαντική πτώση σημειώθηκε στην οικοδομική δραστηριότητα στο πεντάμηνο 2008!...



Σημαντική κάμψη εμφανίζει η οικοδομική δραστηριότητα στο σύνολο της χώρας στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2008, ενώ ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και σε επίπεδο μηνός Μαΐου.


Η «οικοδομη υποφέρει» λέει η αγορά, ενώ η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει -για άλλη μια φορά- τον τομέα ακινήτων ως «πηγή» για ενίσχυση των κρατικών εσόδων.
Τα στοιχεία πενταμήνου, συνηγορούν οι αναλυτές, είναι ενδεικτικά των πιέσεων που δέχεται η ανάπτυξη, καθώς ο κλάδος της οικοδομής αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης, με τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, να ξεπερνά το 20%.
Ειδικότερα, το πεντάμηνο του 2008, η Οικοδομική Δραστηριότητα (Ιδιωτική-Δημόσια), στο σύνολο της Χώρας, εμφανίζει μείωση 19% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 15,4% στην επιφάνεια και κατά 13,2% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοχη περίοδο του 2007.
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο του 2008, είναι 1,6%.
Σε ότι αφορά ειδικά την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2008, εμφανίζει στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 19,1% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 15,3% στην επιφάνεια και κατά 13,1% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2007.

Στοιχεία Μαΐου

Κατά το μήνα Μάιο η Οικοδομική Δραστηριότητα (Ιδιωτική-Δημόσια) στο σύνολο της χώρας εμφανίζει μείωση κατά 13,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 15,8%στην επιφάνεια και κατά 16,3% στον όγκο.
Ειδικά σε ότι αφορά την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα το Μάιο καταγράφει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 13,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 15,3% στην επιφάνεια και κατά 15,5% στον όγκο.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


***Και ακόμα είναι η ¨αρχή¨!!! Εδώ, ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να φέρει βόλτα τις ανάγκες της καθημερινότητάς του, οικοδομές θα ¨σηκώσει¨;;;...