Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Επίσκεψη Δράκου στην Πυροσβεστική...

Χθες το πρωί ο νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της ΝΑΜ, κ. Σπυρίδωνα Πολύδωρα, επισκέφθηκε τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, κ. Περικλή Κούτρη.



Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα αντιπυρικής προστασίας που προβλέπονται, ενώ έγινε ενημέρωση του νομάρχη Μεσσηνίας για τις τελευταίες πυρκαγιές που ταλαιπώρησαν τον Νομό μας.



Ο κ. Δράκος, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: «Ο λόγος της επίσκεψής μου στην Υπηρεσία σας είναι ότι εκτιμώ πως πρέπει να εντείνομε τη συνεργασία μας την αμέσως επόμενη περίοδο ακόμη περισσότερο. Βεβαίως, πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μια συνεχής επιφυλακή με τη συμμετοχή και των δημοτικών εθελοντικών ομάδων και κλιμακίων, τα οποία συντονίζονται και φυσικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κάνει εξαιρετικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε. Διότι για όλους εμάς που θυμόμαστε τα προηγούμενα χρόνια, τα μεγαλύτερα προβλήματα τα είχαμε τον Αύγουστο και κυρίως το δεύτερο 15νθήμερο. Απευχόμεθα κάτι τέτοιο, αλλά δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να επαναπαυόμαστε. Εν τω μεταξύ, εκείνο το οποίο έχει μεγάλη αξία είναι να υπάρξει και συνεργασία από άλλες Υπηρεσίες, διότι σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται κατά κάποιον τρόπο, κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υπερβολή θα έλεγα, η κατάσταση αυτή, όπως στις περιοχές Κόκλας, Αετού, Σαρακηνάδας, Σελλά κ.λπ. Ήδη φέτος έχουμε τρία κρούσματα, αρκετά μεγάλα θα έλεγα, τα οποία μάλιστα συνοδεύτηκαν και από άλλες έκνομες καταστάσεις, διόλου ευκαταφρόνητες, για τη γενικότερη συμπεριφορά κάποιων εκ των πολιτών. Άρα λοιπόν χρειάζεται μια μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτές τις περιοχές. Εμείς επικοινωνούμε συνεχώς με τις ομάδες των Δήμων και σήμερα μάλιστα αποφασίστηκε κλιμάκιο του τμήματος ΠΣΕΑ να βρίσκεται κάθε μέρα και σε διαφορετικό Δήμο, σήμερα, δε, ήδη βρίσκεται στον Δήμο Είρας και υπάρχει συνεχής συνεργασία με τους δημοτικούς παράγοντες, για να αυξήσουμε την επιφυλακή. Πληροφορούμεθα ότι θα πάρουμε και το πρόγραμμα στην ψηφιακή σύγκλιση, το οποίο και καταθέσαμε, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Επικοινώνησα με τον Βασίλη Ασημακόπουλο, τον ειδικό γραμματέα των Πληροφοριακών Συστημάτων, για να μπορούμε κι εμείς μέσω του τμήματος ΠΣΕΑ να παρακολουθούμε το σύστημα και να διευκολύνουμε κι εσάς αλλά και την όλη προσπάθεια που απαιτείται κάθε φορά. Φυσικά, πέραν αυτών, ήρθα να εκδηλώσω τη συμπαράστασή μας στην προσπάθεια την οποία κάνετε, να σας συγχαρώ για τη μέχρι τώρα πορεία σας και να πούμε ότι από δω και πέρα θα πρέπει να σφίξουμε ακόμη περισσότερο τις γροθιές μας, για να αντιμετωπίσουμε ό,τι ήθελε προκύψει, που το απευχόμεθα βεβαίως».



Ο κ. Κούτρης από την πλευρά του κι εκ μέρους όλων των συναδέλφων του ευχαρίστησε τον κ. νομάρχη για την επίσκεψή του, δηλώνοντας ότι η συνεργασία είναι δεδομένη και με τη ΝΑΜ και τους Δήμους και με τις εθελοντικές ομάδες. «Στόχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», τόνισε ο κ. διοικητής, «είναι να μην ξανασυμβεί το περυσινό κακό, με όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν.





Πηγή: Εφημερίδα ¨ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ¨- http://www.epikerotita.gr/