Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Δεμένη στα Κύθηρα η Μυρτιδιώτισσα...




Βρήκε" σε βραχονησίδα -
Υπέστη 3 ρήγματα...


Δεμένη στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας των Κυθήρων παραμένει η «Μυρτιδιώτισσα», μετά τα τρία ρήγματα που υπέστη, από πρόσκρουση σε βραχονησίδα τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.


Το πλοίο, εκτελούσε το δρομολόγιο Νεάπολη – Κύθηρα και μετέφερε 297 επιβάτες, και 115 αυτοκίνητα. Είχε ήδη μπει στο λιμάνι και οι επιβάτες, μετά το αρχικό σοκ και την αγωνία τους για το τί θα γίνει, μετά από ώρες αποβιβάστηκαν χωρίς ιδιαίτερα πρόβληματα.


Το τοπικό Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου μέχρι να ολοκληρωθεί η επιθεώρηση από κλιμάκιο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.


Τα δρομολόγια της «Μυρτιδιώτισσας» Κύθηρα-Πειραιά, από χθες, εκτελεί το πλοίο «Εξπρές Πήγασος» της Hellenic Seaways που ναύλωσε η ΑΝΕΝ, για όσο διάστημα χρειαστεί.


Σε ανακοίνωση της ΑΝΕΝ αναφέρεται ότι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν την Πέμπτη 24 Ιουλίου από τα Κύθηρα για τον Πειραιά μπορούν να ταξιδέψουν από τα Κύθηρα για τη Νεάπολη με αντίστοιχη επιστροφή της διαφοράς ναύλου, ή με το δρομολόγιο της Κυριακής 27 Ιουλίου από Κύθηρα για Πειραιά.