Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Στον πυρόπληκτο νομό Ηλείας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός



Υποδοχή με κινητοποιήσεις

Στο νομό Ηλείας μεταβαίνει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός. Στο πρόγραμμα του Κ.Καραμανλή δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές, ούτε στους σεισμόπληκτους της Ηλείας και της Αχαΐας. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως γράφουν Τα Νέα της Παρασκευής πριν από την ομιλία του στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην Αρχαία Ολυμπία, ο πρωθυπουργός θα έχει μια σύντομη επικοινωνία με τον νομάρχη Ηλείας, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τους εκπροσώπους της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού.

Οι κάτοικοι πάντως ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, θέλοντας να εκφράσουν τη δυσφορία τους για την καθυστέρηση στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων και των σεισμόπληκτων.

Στην είσοδο του Πύργου ο δήμος έχει αναρτήσει πανό με τα αιτήματα των σεισμοπλήκτων, ενώ στην Αμαλιάδα ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ηλεία.

«Οι πληγές είναι ανοικτές αφού δεν υπάρχει συνολικό σχέδιο οικολογικής θωράκισης, παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης για τους πυρόπληκτους» τονίζει ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ηλείας, δήμαρχος Αμαλιάδας, Γιάννης Λυμπέρης.

Δυσφορία καταγράφεται και στο νομό Αχαΐας, για το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό.

Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ