Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Αρχαία στο δίκτυο ακαθάρτων του δήμου Νέστορος






Στο σημείο της τοποθέτησής του από Χώρα προς Κορυφάσιο, ταυτόχρονα με τον αγωγό ύδρευσης για το Κορυφάσιο, βρίσκεται ο κεντρικός αγωγός ακαθάρτων του Δήμου Νέστορος, σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο δήμαρχος Τάσος Τσορώνης.

Ο κ. Τσορώνης ανέφερε ότι η όχληση που προκαλείται λόγω σκόνης είναι μεγάλη, αλλά και το ότι το έργο εκτελείται σε φάση αυξημένης κίνησης τροχοφόρων, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Πρόσθεσε δε ότι κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για την κάθοδο του αγωγού, εντοπίστηκαν κάποια αρχαία ευρήματα, που όμως δεν αξιολογήθηκαν ως σημαντικά από τον αρχαιολόγο που επόπτευε τις εργασίες.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν σε απόσταση 100 μέτρων από το ανάκτορο του Νέστορα και η εκσκαφή σταμάτησε για να γίνουν οι απαιτούμενες έρευνες. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για κάτι το σημαντικό, άναψε το «πράσινο φως» για τη συνέχισή τους.

Αυτή την περίοδο ο αγωγός «ανεβαίνει» από το Κορυφάσιο προς τη Χώρα, ακολουθώντας τη χάραξη του υφιστάμενου δρόμου. Ωστόσο, εκτιμάται ότι και κατά τη φάση αυτή θα βρεθούν αρχαία. Όμως, ο κ. Τσορώνης δεν ανησυχεί, καθώς, όπως είπε, έχουν προβλεφθεί ειδικές μελέτες, οι αποκαλούμενες απολογιστικές με 350.000 ευρώ, που προβλέπουν τι πρόκειται να γίνει σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Όσον αφορά στο δίκτυο αποχέτευσης της Χώρας, οι εργασίες τοποθέτησης έχουν σταματήσει και απομένει η τοποθέτηση ενός τμήματος από τους Αγίους Αποστόλους έως το γεφύρι της Γυφτοδήμαινας, που διέρχεται μέσα από κτήματα.


Πηγή: Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ Ρεπορτάζ Χ.Χ. - 23/07/2008