Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Κατσίβελας - Ανδρινόπουλος τη δεύτερη Κυριακή στην Τριφυλία

Τη β΄ Κυριακή θα αναδειχθεί ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας, αφού κανένας από τους τέσσερις συνδυασμούς που «κατέβηκαν» στις εκλογές, διεκδικώντας την ψήφο των δημοτών, δεν κατάφερε να περάσει το 50% + 1 που απαιτείται για την εκλογή από την α' Κυριακή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν διαθέσιμα οι υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας, ο συνδυασμός «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε», με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατσίβελα, συγκέντρωσε ποσοστό 48,5% έναντι 31,21 που έλαβε ο συνδυασμός «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ευστάθιο Ανδρινόπουλο. Οι δύο αυτοί συνδυασμοί θα αναμετρηθούν τη β΄ Κυριακή. Η.................................................
Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο έλαβε 16,31% και η Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφιο δήμαρχο τον Σαράντο Κουκούμη 3,96%. Από τους 34.632 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 17.297 (49,95%) και βρέθηκαν 16.872 έγκυρα ψηφοδέλτια, 304 άκυρα και 110 λευκά. Σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, το 2010, δε σημειώθηκε ιδιαίτερη αποχή, καθώς τότε είχαν ψηφίσει 18.436 (51,88 %) επί 35.536 εγγεγραμμένων. Ο συνδυασμός «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» έλαβε 8.186 ψήφους, ο συνδυασμός «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» 31,21%, η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση 2.752 και η Λαϊκή Συσπείρωση 669. Σε ό,τι αφορά τις έδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, από την α' Κυριακή κατανέμονται 14 έδρες ως εξής: «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» 7, «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» 4, Ρ.Α.ΚΙ. 2 και ΛΑ.ΣΥ. 1. Η δε εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, με μελανά σημεία την αργοπορία, σε κάποια εκλογικά τμήματα, καταμέτρησης των ψήφων και έκδοσης των αποτελεσμάτων και της σταυροδοσίας των υποψηφίων, διαδικασία που σε κάποιες περιπτώσεις ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και είχε ως συνέπεια την εξάντληση μελών εφορευτικών επιτροπών, δικαστικών, γραμματέων και εκλογικών αντιπροσώπων, όπως και τις «ενοχλητικές» παρεμβάσεις και πιέσεις υποψηφίων σε δημότες έξω από τα εκλογικά τμήματα, καθώς και επώνυμες καταγγελίες για ψηφοδέλτια συγκεκριμένου συνδυασμού που βρέθηκαν στην κάλπη με πεντάευρα! Στα επιτελεία των δύο συνδυασμών που θα αναμετρηθούν τη β' Κυριακή επικρατεί οργασμός συσκέψεων και αλλεπάλληλων επαφών εν όψει των επαναληπτικών εκλογών. 
Στο συνδυασμό του κ. Κατσίβελα υπάρχει αισιοδοξία από το υψηλό ποσοστό της α' Κυριακής και εκτιμούν πως στη β' θα επικρατήσουν θριαμβευτικά. Από την άλλη, στο συνδυασμό του κ. Ανδρινόπουλου εκτιμούν πως τίποτα ουσιαστικά δεν έχει κριθεί και το αποτέλεσμα της α' Κυριακής μπορεί να ανατραπεί και να αλλάξει, καθώς το 52% περίπου του εκλογικού σώματος επιθυμεί την αλλαγή στο Δήμο, όπως προκύπτει και από το αποτέλεσμα. 
Εντύπωση, δε, έχει προκαλέσει, όπως συζητείται, το γεγονός ότι σε εκλογικά τμήματα που είχε σχετικά πολλές ψήφους η Ελληνική Αυγή, ο συνδυασμός «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» θριάμβευσε! 

Ευχαριστήριο Μήνυμα Κατσίβελα 
«Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, δίνοντάς μας πολύ ισχυρό προβάδισμα, αλλά και δύναμη στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια νέα προοπτική και να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία στον τόπο μας. Ευχαριστώ και όλους τους συμπολίτες μας που, παρότι προτίμησαν μιαν άλλη επιλογή, μας άκουσαν και έδωσαν προσοχή στο διάλογο που κάναμε με την κοινωνία μας και κερδίσαμε την εκτίμηση και το σεβασμό τους. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και υποψηφίους του συνδυασμού μας “Τριφυλία –Ξεκινάμε” για τον όμορφο, μεγάλο, σπουδαίο, ανυστερόβουλο αγώνα που δίνουμε μαζί για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας, βέβαιος ότι οι προσπάθειές μας θα δικαιωθούν και θα ολοκληρωθούν. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας σε μια κοινή πορεία συνεργασίας, σύνθεσης, δημιουργίας, ελπίδας, οράματος και ελπίδας. Η Τριφυλία μάς χρειάζεται όλους μαζί ενωμένους να κάνουμε μαζί ένα άλμα πάνω από τη φθορά μας. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά που μας χωρίζουν και να αδιαφορήσουμε σε κάθε σκέψη και συμπεριφορά που τραυματίζει αυτή την προοπτική». 

Μήνυμα Ανδρινόπουλου 
«Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Τριφυλίας, σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο συνδυασμό μας "Η Τριφυλία Αλλάζει'', δίνοντάς μας ένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας, αλλά και την εντολή να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για τη διεκδίκηση της τελικής νίκης την Κυριακή 25 Μαΐου 2014. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, για τον όμορφο και πολιτισμένο αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε όλοι μαζί, με το ίδιο πάθος και ζήλο, για να αλλάξουμε την Τριφυλία. Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας, ο οποίος δημιουργήθηκε για να ενώσει όλες και όλους τους συνδημότες μας, θα συνεχίσει τον έντιμο, ανιδιοτελή και καθαρό αγώνα, για να πάμε τον τόπο μας ψηλά. Στον αγώνα αυτό, ακόμα και εάν δε μας επιλέξατε στον 1ο γύρο των εκλογών, σας καλούμε να συστρατευθείτε μαζί μας, μαζί με τα νέα και άφθαρτα στελέχη του συνδυασμού μας, που σηματοδοτούν την ανανέωση και τη σύγχρονη αντίληψη της κοινωνίας, για μια νέα πορεία του Δήμου μας. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λαμπρό και φωτεινό αύριο, με ενότητα και δράση για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Τριφυλίας μας». 

Δήλωση Κουκούμη στο «Θ» Μιλώντας χθες το μεσημέρι στο «Θ», ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σαράντος Κουκούμης, αφού επισήμανε πως έδωσαν μια δύσκολη εκλογική μάχη, δυσκολότερη από τις προηγούμενες εκλογές και ως προς το κλίμα και ως προς τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι αντίπαλοί τους, τόνισε πως οι άλλες παρατάξεις έδωσαν υποσχέσεις πως θα λύσουν όλα τα προβλήματα: «Τα μέσα που χρησιμοποίησαν ήταν πολλά και διάφορα, που θυμίζουν άλλες εποχές, που είναι καταδικασμένες και μας στέλνουν πίσω σε εποχές Μαυρογιαλούρου, από αφόρητη ψυχολογική πίεση, τα μπαλώματα στους δρόμους με μια φτυαριά άσφαλτο, μέχρι και τα 5ευρα που βρέθηκαν σε ορισμένους φακέλους μαζί με το ψηφοδέλτιο! Εμείς καταγγέλλουμε αυτή τη στάση και δράση των άλλων παρατάξεων και τα μέσα που χρησιμοποίησαν και καλούμε το λαό της Τριφυλίας να αντισταθεί στο δεύτερο γύρο και να καταδικάσει αυτές τις μεθόδους, να σηκώσει το ανάστημά του και να μην υποκύπτει πάντα στα εκβιαστικά διλήμματα. Εμείς δώσαμε έναν καθαρό και έντιμο εκλογικό αγώνα με τις θέσεις μας και με αξιοπρέπεια. Καλούσαμε τον κόσμο να μας ψηφίσει όχι για να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του προηγούμενου χαλίφη, αλλά για να έχουμε μία ισχυρότερη λαϊκή αντιπολίτευση». Μεταξύ άλλων, κάλεσε τους πολίτες «να διορθώσουν την ψήφο τους την επόμενη Κυριακή καταδικάζοντας και τις μεθόδους των αντιπάλων μας και να μην εγκρίνουν κανέναν από τους δύο, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο». 

Μιλώντας στο «Θ» ο υποψήφιος δήμαρχος της Ρ.Α.ΚΙ., Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, είπε πως δεν τους ικανοποίησε το αποτέλεσμα και πως την Τετάρτη το βράδυ στα Φιλιατρά θα διεξαχθεί συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής με τους υποψηφίους του συνδυασμού, για να συζητήσουν και εκτιμήσουν το αποτέλεσμα. Μετά θα εκδώσουν σχετική ανακοίνωση.

 Tharrosnews.gr