Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

55 συλλήψεις σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία 

 Συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα οκτώ (158) και έγινε έλεγχος σε τετρακόσια δώδεκα (412) 

 Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τριακόσια είκοσι επτά (327) οχήματα και βεβαιώθηκαν εκατόν τέσσερις (104) παραβάσεις 

 Κατασχέθηκαν ένα (1) όχημα και ένα (1) κυνηγετικό όπλο 

 Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας 

 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες........................................ από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το μεσημέρι, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια δώδεκα (412) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα ένας (161) ημεδαποί και διακόσιοι πενήντα ένας (251) αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια είκοσι επτά (327) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν πενήντα οκτώ (158) άτομα, από τα οποία εξήντα ένα (61) ήταν ημεδαποί και ενενήντα επτά (97) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα. 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: 

 Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -295.557,17- ευρώ. Ένας (1) αλλοδαπός, για ληστεία. Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλου. Δεκατέσσερις (14) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα. Τέσσερις (4) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα. Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα. Ένας (1) αλλοδαπός, για επαιτεία. Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Ένας (1) ημεδαπός, για λειτουργία επιχείρησης περισυλλογής και συγκέντρωσης σιδήρων-μετάλλων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή. Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για λειτουργία επιχείρησης περισυλλογής και συγκέντρωσης σιδήρων-μετάλλων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή. 

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, ενενήντα οκτώ (98) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και δύο (2) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. 

 Επιπλέον, κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό όχημα καθώς και ένα (1) κυνηγετικό όπλο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. 

 Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.