Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Σύσκεψη για το κυκλοφοριακό στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Το θέμα του κυκλοφοριακού της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, συζητήθηκε χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας, προκειμένου να βρεθεί λύση σε δύο βασικά προβλήματα που έχουν να κάνουν από τη μία με το μποτιλιάρισμα και από την άλλη με το παρκάρισμα. Τα τελευταία χρόνια η Ανω Πόλη βρίσκεται........................................... διαρκώς σε άνοδο και νέα καταστήματα -καφέ, μπαρ και εστιατόρια- λειτουργούν στην περιοχή. Ο κόσμος που συρρέει είναι αρκετός, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, ενώ και η ρυμοτομία της παλιάς πόλης δεν αφήνει πολλές οδούς πρόσβασης. 
 Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες και συμμετείχε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Κυπαρισσία Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης, ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία και Ανάδειξη της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας Ανδρέας Κίζηλης, μέλη του συλλόγου και επαγγελματίες της περιοχής, εξετάστηκαν όλες οι πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν. Εκεί που κατέληξαν είναι να γίνεται μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου που διέρχεται από την πλατεία της Ανω Πόλης κατά τους θερινούς μήνες και τις ώρες αιχμής, με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων προς το κάστρο και δυνατότητα εξόδου προς το δρόμο που οδηγεί στους Μύλους. Παράλληλα να καθαριστεί ο δημοτικός χώρος κάτω από την πλατεία της Ανω Πόλης ώστε να λειτουργεί ως πάρκινγκ και να αναζητηθούν και άλλοι ιδιωτικοί χώροι που επίσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πάρκινγκ. 
 Οριστικές αποφάσεις πάντως δεν πάρθηκαν, καθώς θα γίνει μια ακόμη σύσκεψη την Παρασκευή με επίσκεψη στην περιοχή και με την συμμετοχή εκπροσώπων της Τροχαίας, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. 

 Κώστας Μπούρας Eleftheriaonline.gr