Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Οι Μεσσήνιοι υποψήφιοι για Διοικητές και αναπληρωτές στα Νοσοκομεία

 250 αιτήσεις για 45 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών στα νοσοκομεία 

 Μπέζος, Μπόζος και Μεσσήνιοι που κατέθεσαν αιτήσεις 


Κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑ.ΣΟΚ. και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές. Το ΘΑΡΡΟΣ, στην ηλεκτρονική του σελίδα, γράφει.............................. 


 Διακόσιες πενήντα (250) αιτήσεις κατατέθηκαν, συνολικά, για τις περίπου 45 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων -Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ»! Αναλογικά, δηλαδή, για κάθε 1 θέση αντιστοιχούν περισσότερες από 5 αιτήσεις! 
Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς πως αρκετοί εκ των υποψηφίων ενδιαφέρονται, κυρίως, για διοικητές μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων και την Πάτρα, ο αριθμός αυτός αυξάνεται περισσότερο ως προς τις συγκεκριμένες θέσεις! Σημειώνουμε πως το υπουργείο Υγείας από τις 14 Μαρτίου έχει εκδώσει και δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο και τον Τύπο πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων, είτε αυτοπροσώπως είτε με συστημένη επιστολή, και συμπλήρωσης της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας οριζόταν η 27η Μαρτίου. 
Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ρητά αναφερόταν: «Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν δε δύνανται να καταλάβουν θέση σε Φορέα της Υγειονομικής Περιφέρειας για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εντός των ορίων του νομού εντοπιότητάς τους. Εξαιρούνται οι υποψήφιοι των Νομών Αττικής & Θεσσαλονίκης, καθώς και οι υποψήφιοι για τις διοικήσεις των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της χώρας». Όπως είναι γνωστό, η αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και αποτελείται από: το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδα Καλλίρη, τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιο Παπαβασιλείου, τον εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, Γεώργιο Καπερώνη, τον οποίο όρισε εγγράφως ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ. Βέης και έναν εκπρόσωπο της αγοράς- θεσμικό εκπρόσωπο, ο οποίος, όμως, όπως ορίζει ο νόμος, δεν πρέπει να έχει σχέση με τον τομέα της υγείας- τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Ασημακόπουλο. 
Στόχος του υπουργείου είναι η Επιτροπή Αξιολόγησης να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση και επιλογή των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων μέσα στον Απρίλιο, ώστε μέχρι την 1η Μαΐου αυτοί να έχουν ορκιστεί για να αναλάβουν καθήκοντα. 
Στο μεταξύ, μέχρι τη Δευτέρα έφθαναν στην 6η Υ.Π.Ε. ταχυδρομικά συστημένες επιστολές αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων, οι οποίες καταχωρήθηκαν σε συγκεντρωτική ονομαστική κατάσταση και απεστάλησαν στην Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», μεταξύ των ενδιαφερομένων που κατέθεσαν αίτηση για θέση διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή σε νοσοκομείο της 6ης Υ.Π.Ε. είναι, από τη Μεσσηνία, ο γνωστός γιατρός Δημήτρης Δρακόπουλος, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, η διοικητική διευθύντρια της Νοσοκομειακή Μονάδας Καλαμάτας Γεωργία Λιακέα, το στέλεχος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας Πέτρος Αλεξόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και πρώην διοικητής των Νοσοκομείων Σπάρτης (2002 – 2004) και Κυπαρισσίας (2007 – 2010), Φώτης Δρούμπαλης και ο, μέχρι σήμερα, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, ενώ ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και νυν αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Πάνος Μπόζος, έχει καταθέσει αίτηση στην 1η ΥΠΕ Αττικής. 

 Του Ηλία Γιαννόπουλου - ΘΑΡΡΟΣ