Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Δ.Σ. Τριφυλίας. Θα πάρει πίσω ο Κόλλιας τις αυξήσεις των δημοτικών τελών;


Μετά τις αντιδράσεις, πολιτών και συνεργατών του, θα πάρει πίσω ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, που σε συνεννόηση και με την «έγκρισή του» ψήφισε η Οικονομική Επιτροπή;

Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα διλήμματα, ωστόσο, για το δήμαρχο να είναι πραγματικά και εξόχως σοβαρά, καθιστώντας τη συνεδρίαση ιδιαιτέρως κρίσιμη για το οικονομικό μέλλον του Δήμου Τριφυλίας, αλλά και για τη συνοχή της δημοτικής του παράταξης.

Εάν ο δήμαρχος..............................


ταχθεί θετικά στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, παρέχοντας κάλυψη στους συνεργάτες του που μετέχουν σε αυτή και κινήθηκαν με βάση τις οδηγίες - εντολές του, για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη (καθαριότητας και φωτισμού) που ξεκινούν από 40% περίπου και εκτοξεύονται μέχρι και 145%, μπορεί να κινδυνεύσει στην ψηφοφορία να υποστεί πλήγμα από διαφωνούντες δημοτικούς του συμβούλους, ακόμη ίσως και να καταψηφιστεί ή απορριφθεί η εισήγηση.
Εάν, δε, με «εύσχημο», έστω, τρόπο ταχθεί αρνητικά, θα πρόκειται για ουσιαστικό «άδειασμα» των συνεργατών του, αλλά και άδειασμα των εσόδων του Δήμου και συνέχιση της ανισοκατανομής σε βάρος της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, ως προς τα δημοτικά τέλη και την οικονομική συνδρομή και συμβολή των πολιτών της Κυπαρισσίας στο νέο Δήμο, που ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις από συμβούλους αλλά και πολίτες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.
Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως, σε συζητήσεις του με θεσμικούς εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, καθώς και με πολίτες, ο κ. Κόλλιας ήταν «λάβρος» κατά των κυβερνητικών πολιτικών για αυξήσεις των φόρων και επιβολή χαρατσιών, τονίζοντας πως ο ίδιος και ο Δήμος δεν προτίθενται ακολουθήσουν τέτοιες φορομπηχτικές πολιτικές που εξουθενώνουν τους δημότες. Λόγια, ωστόσο, που, όπως φαίνεται και τρανά αποδεικνύεται, έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία και ανακολουθία με την πραγματικότητα της απόφασης των συνεργατών του στην Οικονομική Επιτροπή για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη! Να έπραξαν, πάντως, αυτοβούλως και δίχως προηγούμενη συνεννόηση με το δήμαρχο και έγκρισή του, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης και η δημοτική σύμβουλος (εντεταλμένη με απόφαση και υπογραφή δημάρχου για τα έσοδα) Μαρία Πανουσοπούλου, θεωρείται από απίθανο έως αδιανόητο!
Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο κ. Κόλλιας, κατά την ενημέρωσή του στο Σώμα, προ ημερήσιας διάταξης, για την οικονομική κατάσταση, είπε ότι ο Δήμος φέτος έχει εισπράξει στα ταμεία του 1.201.693, ενώ από τη ΔΕΗ (από τα δημοτικά τέλη δηλαδή) έχει εισπράξει ανά Δημοτική Ενότητα: Αετού μείον 5.700, Αυλώνος 61.872, Γαργαλιάνων 266.845, Φιλιατρών 100.675, Τριπύλης - τίποτα και Κυπαρισσίας 471.173, από τα οποία φαίνεται η ανισοκατανομή των δημοτικών τελών ανά Δημοτική Ενότητα. Η αναφορά αυτή περί «ανισοκατανομής των δημοτικών τελών» θεωρείται πως «προλείανε» το έδαφος για τις αυξήσεις που θα ακολουθούσαν!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" 28/12/2011