Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Οδυσσέα Βουδούρη με τον Πρέσβη της Γαλλίας


Ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Οδυσσέας Βουδούρης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. Christophe Farnaud. Ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης ενημέρωσε τον Πρέσβη για την πρόθεση που έχει εκδηλωθεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελληνο-Γαλλικής φιλίας να ανταποδοθεί η επίσκεψη εργασίας των Γάλλων κοινοβουλευτικών, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο έτος. Επίσης ενημέρωσε τον Πρέσβη για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, ως ιατρός, για..........................

την οργάνωση Συμποσίου με θέμα την καταπολέμηση της παχυσαρκίας στην χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι το 2011 λήγει η "Πενταετία 2006-2011 της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Παχυσαρκίας". Δυστυχώς στην Ελλάδα ο απολογισμός των δράσεων σε αυτή την πενταετία είναι πενιχρός, ενώ η πανδημία της παχυσαρκίας συνεχίζει να καλπάζει με πρώτα θύματα τα παιδιά. Ο κ. Βουδούρης ζήτησε την συνδρομή της Γαλλικής πλευράς σε αυτή την εκδήλωση, γνωρίζοντας ότι η Γαλλία έχει αποκτήσει πρωτοποριακό ρόλο στην θεραπεία της νοσηρής παχυσαρκίας.
Ο κ. Βουδούρης και ο κ. Farnaud αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής και ο Πρέσβης διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του για την σταθερή υποστήριξη της Γαλλίας προς τη χώρα μας σε αυτή την περίοδο κρίσης.