Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Παιδικός Διαγωνισμός Παραμυθιού: «Το παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου»


«Έχεις διαβάσει το Παραμύθι της Γιάλοβας? Σίγουρα όχι, γιατί δε γράφτηκε ακόμα! Και τα χιλιάδες πουλιά της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα περιμένουν να το γράψεις εσύ!»

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Navarino Foundation με την υποστήριξη της BirdLife International, προκηρύσσουν Παιδικό Διαγωνισμό Παραμυθιού με θέμα: «Το Παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η...........................

νάδειξη της Προστατευόμενης Περιοχής της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα στην Πύλο της Μεσσηνίας, περιοχή που περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 λόγω της σημαντικότητάς της για την άγρια φύση. Επιπλέον, ο Διαγωνισμός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των παιδιών μέσα από τη δημιουργική δραστηριότητα συγγραφής και εικονογράφησης παραμυθιού με τη χρήση πραγματικών περιβαλλοντικών δεδομένων. Με τη ματιά των παιδιών, δίνεται η ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούν για τη μοναδική ομορφιά και τις αξίες της λιμνοθάλασσας αλλά και να ενεργοποιηθούν για την προστασία της. Τα παραμύθια των παιδιών φιλοδοξούμε να αποτελέσουν σημαντικό κίνητρο ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη της σπάνιας φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Τα παιδιά ως αυριανοί πολίτες του κόσμου ενημερώνονται, μελετούν, μαθαίνουν και καλούνται με τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό, να επηρεάσουν τη διαμόρφωση ιδεών και αντιλήψεων της αυριανής κοινωνίας σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Παιδιά ηλικίας 10 έως 13 ετών μπορούν να μάθουν για την Προστατευόμενη Περιοχή της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα, να βρουν πληροφορίες, τους όρους συμμετοχής, όπως και τα Βραβεία του Διαγωνισμού στην ιστοσελίδα: www.navarinotale.com.

Χορηγοί επικοινωνίας του Παιδικού Διαγωνισμού Παραμυθιού είναι ο ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ 100,3 και Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Το σχεδιασμό της διαφημιστικής εκστρατείας και την παραγωγή υλοποίησαν αφιλοκερδώς οι εταιρείες TRIBE και LE SPOT.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ελίνα Σαράντου, Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας της Ορνιθολογικής; esarantou@ornithologiki.gr, τηλ. 210 8228704 & 210 88227937