Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στις 24 Μαρτίου ανοίγει η "Costa Navarino"!


Στις 24 Μαρτίου ανοίγει το The Westin Resort, Costa Navarino και ακολουθεί το The Romanos, a Luxury Collection Resort στο Navarino Dunes. Η Costa Navarino, που από φέτος θα λειτουργεί ως προορισμός για όλο το χρόνο, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, αξιοποιώντας στο έπακρο το φυσικό πλούτο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Μεσσηνίας.
Με έμφαση στις αυθεντικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα, οι επισκέπτες της Oleoteca/Vinoteca θα γνωρίσουν το εξαιρετικό ελαιόλαδο της περιοχής και την πλούσια ποικιλία των ελληνικών κρασιών, με δοκιμές και συνοδευτικά πιάτα που ολοκληρώνουν αυτήν τη γευσιγνωστική και οινογνωστική εμπειρία.
Οι νέες.......................


γαστρονομικές προτάσεις στους χώρους που θα λειτουργήσουν σταδιακά εντός της τουριστικής περιόδου, περιλαμβάνουν, επίσης, ένα εστιατόριο με επιρροές από τη Μέση Ανατολή, ενώ ένα ακόμη θα προτείνει νέες ασιατικές γεύσεις στους επισκέπτες του.
H νέα boutique Kayak στην Agora θα προσφέρει τα γνωστά ελληνικά παγωτά που διακρίνονται για τους εμπνευσμένους συνδυασμούς γεύσεων, από υψηλής ποιότητας αγνά και εκλεκτά υλικά.
Στο εστιατόριο Eleon, με πιάτα της ελληνικής κουζίνας, οι επισκέπτες θα δοκιμάζουν από φέτος νέες γεύσεις στους ιδιωτικούς εξωτερικούς χώρους barbeque. Επίσης, η ελληνική κουζίνα εμπλουτίζεται με κλασσικές επιλογές μαγειρευτών φαγητών, που θα έχουν παρουσία και σε άλλους χώρους εστίασης, ενώ τα μενού για τους μικρούς επισκέπτες θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερη ποικιλία προτάσεων σε όλα τα εστιατόρια, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά συστατικά της περιοχής.
Στο Da Luigi, το ιταλικό εστιατόριο που βρίσκεται στην Agora, παραδοσιακές συνταγές που έχουν επιλεχθεί από την πλούσια ιταλική κουζίνα, με βάση τα τοπικά προϊόντα των διαφόρων περιοχών, προστίθενται στο μενού. Τέλος, στην παραλία του Navarino Dunes, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν ελαφριά γεύματα και δροσιστικές επιλογές με θέα στο ηλιοβασίλεμα.
Oι μικροί επισκέπτες του "Navarino Dunes" θα απασχολούνται δημιουργικά και θα αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους με τα ανανεωμένα προγράμματα στο Cocoon και το SandCastle, για βρέφη και παιδιά από 8 μηνών έως 4 χρονών και 4-12 χρονών αντίστοιχα, παράλληλα με τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα.
Το Navarino Natura Hall, ένας μοναδικός διαδραστικός εκθεσιακός χώρος που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ενωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και της TEMES Α.Ε., ξεκινά τη λειτουργία του την άνοιξη. Το Navarino Natura Hall θα ενημερώνει τους επισκέπτες, φοιτητές, μαθητές των τοπικών σχολείων και τους κατοίκους της περιοχής για τη μεσσηνιακή φύση και για τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιούνται από το NEO (Navarino Environmental Observatory). Θα τους προσφέρει επίσης την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα γύρω από το περιβάλλον και νέα χρήσιμα στοιχεία για το πώς μπορεί να συμβάλλει ο καθένας μας ώστε να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.Εντός του 2010, οι "Sunday Times" συμπεριέλαβαν το "The Romanos, a Luxury Collection Resort" στα καλύτερα νέα ξενοδοχεία της Ευρώπης, ενώ στις αρχές του 2011 η Μεσσηνία και η "Costa Navarino" συμπεριλήφθηκαν στην αμερικανική έκδοση του "National Geographic Traveler Magazine" για τους 20 καλύτερους προορισμούς της χρονιάς ανά τον κόσμο. Το Νοέμβριο του 2010, το "The Romanos, a Luxury Collection Resort" βραβεύθηκε στην κατηγορία Best Suite, Interior Design of the Year των European Hotel Design Awards για τη Royal Villa Koroni.
Τη γενική διεύθυνση των ξενοδοχείων αναλαμβάνει ο Ελληνας ομογενής από τον Καναδά Peter Alatsas. Ο κ. Alatsas συνεργάζεται με τη Starwood Hotels & Resorts από το 1986 και η 25χρονη εμπειρία του περιλαμβάνει τη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχείων στο Μπρουνέι, το Μπαλί, την Τζέντα, το Τόκιο, τη Σαγκάη, το Κιότο, το Ντουμπάι και τη Σιγκαπούρη. Επίσης, στο "Navarino Dunes" νέος executive chef αναλαμβάνει ο Δόξης Μπεκρής. Ο πολυβραβευμένος σεφ έχει πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με διάσημους και βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ, όπως ο Gaultiero Marchesi, ο Gordon Ramsay, ο Marcus Wareing και ο Richard Neat. Τη νέα ομάδα πλαισιώνουν πολλά ακόμη έμπειρα στελέχη σε διάφορους τομείς.