Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Δήμος Τριφυλίας. Προηγείται ο Κόλλιας, αλλά όλα ανοιχτά!


Την ερχόμενη Κυριακή θα αναδειχθεί ο δήμαρχος Τριφυλίας, αφού κανένας συνδυασμός δεν κατάφερε να περάσει το 50% + 1 που απαιτείται στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ο συνδυασμός «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» του οποίου ηγείται ο Κώστας Κόλλιας συγκέντρωσε 48,95% έναντι 44,96% που έλαβε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο και 6,09% η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σαράντο Κουκούμη.

Από τους 35.536 εγγεγραμμένους, ψήφισαν..................

18.436 (51,88 %) και βρέθηκαν 17.635 (95,66 %) έγκυρα ψηφοδέλτια, 633 (3,43 %) άκυρα και 168 (0,91 %) λευκά. Η «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» έλαβε 8.633 ψήφους, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας» 7.928 και η «Λαϊκή Συσπείρωση» 1.074. Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, με μελανά σημεία την απουσία εφορευτικών επιτροπών, και στην Κυπαρισσία - όπως μας κατήγγειλαν- την αδιαφορία του Δήμου για τις εφορευτικές επιτροπές, αφού το μοναδικό που τους παρείχε ήταν μια τυρόπιτα ή λουκανικόπιτα και ένα μικρό μπουκαλάκι χυμό…
Η αποχή σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν αυξημένη και ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος και της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Πλέον, στα επιτελεία των δύο συνδυασμών επικρατεί οργασμός συσκέψεων και αλλεπάλληλων επαφών εν όψει της δεύτερης Κυριακής. Παρά το γεγονός ότι στο συνδυασμό του κ. Κόλλια υπάρχει αισιοδοξία λόγω του υψηλού ποσοστού και της οριακής μη εκλογής από την πρώτη Κυριακή, στο συνδυασμό του κ. Σωτηρόπουλου εκτιμούν πως τίποτα δεν έχει κριθεί και το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής μπορεί να ανατραπεί και να αλλάξει τη δεύτερη υπέρ τους, με κατάλληλες και συντονισμένες κινήσεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σαράντος Κουκούμης
«Θεωρούμε θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου για το συνδυασμό μας, αφού μπορέσαμε, μέσα σε αντίξοες συνθήκες από άποψη συσχετισμών δύναμης και διαφόρων ειδών πίεσης, εκβιασμούς και διλήμματα, να πείσουμε ένα σημαντικό κομμάτι των συνδημοτών μας να πάνε στην κάλπη, ρίχνοντας ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Δήμο και Περιφέρεια. Η επιτυχία μας καθίσταται ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά κατορθώσαμε να καταρτίσουμε στην περιοχή της Τριφυλίας ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και, μάλιστα, να εκπροσωπηθούμε στο νέο Δήμο, έστω και με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνετε, να ευχαριστήσω όλους όσοι μας ψήφισαν και, κυρίως, αυτούς που, αν και δεν ανήκουμε στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, θέλησαν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Επειδή δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το τι είδους πολιτική θα ασκήσει όποιος από τους εναπομείναντες συνδυασμούς εκλεγεί στο δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, κινούμενος και μέσα αντιλαϊκό πλαίσιο του “Καλλικράτη”, καλούμε και αυτούς που μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή αλλά και αυτούς που ψήφισαν τους άλλους συνδυασμούς ή απείχαν, να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο, δυναμώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον πόλο της αντίστασης και της αντεπίθεσης!».

Κώστας Κόλλιας
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συμπολίτες μου της Τριφυλίας για την εμπιστοσύνη τους στο συνδυασμό μας, στους συνεργάτες μου και στο πρόσωπο μου. Το κεντρικό μας μήνυμα, που είναι και τίτλος στο συνδυασμό μας, Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη, απέδειξε ότι συσπειρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του τριφυλιακού λαού. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του. Συνεχίζουμε ενωτικά και με την ίδια ορμή για την ολοκλήρωση της νίκης, που θα είναι νίκη για την Τριφυλία. Απευθυνόμαστε και πάλι σε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις κομματικές ή άλλες, να δείξουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους. Να γίνει ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα της ισόρροπης ανάπτυξης της Τριφυλίας. Μας ενώνει και μας ενεργοποιεί η κοινή μας αγωνία για τον τόπο μας, για το παρόν και για το μέλλον. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, όλοι μαζί θα το πετύχουμε!».

Σήμερα δηλώσεις ο Σωτηρόπουλος
Ο συνδυασμός του κ. Σωτηρόπουλου είχε μάζωξη χθες βράδυ για το αποτέλεσμα της α΄ Κυριακής και σήμερα ο επικεφαλής θα κάνει δηλώσεις επ’ αυτού.

Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ", 09-11-2010