Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Πλαστές ταυτότητες με "άρωμα" Μεσσηνίας - Με τόπο γέννησης των ατόμων, Θουρία και Φιλιατρά...


Χρήματα, δύο πιστόλια Zastava, δύο σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή μεγάλης χωρητικότητας και τρεις φορητούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, έκρυβε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικό Αγώνας» Κ. Γουρνά.
Στο ίδιο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τρεις πλαστές ταυτότητες που...............

φέρουν τη φωτογραφία του ίδιου ατόμου. Οι δύο από αυτές έχουν ακριβώς τα ίδια στοιχεία, στο όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης με τόπο γέννησης τη Θουρία, ενώ η τρίτη είναι στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος με τόπο γέννησης τα Φιλιατρά. Και οι τρεις έχουν «εκδοθεί» από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Προκηρύξεις για τα μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα έχει στα χέρια της η Αστυνομία από τις έως τώρα έρευνες για τον Επαναστατικό Αγώνα. Στα ευρήματα συγκαταλέγονται λίστα δημοσίων προσώπων, πιθανών στόχων, κατάλογος εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους εκρηκτικά, καθώς και δύο πλαστές ταυτότητες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.
Σε ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε ότι στους σκληρούς δίσκους βρέθηκαν αποσπάσματα και πλήρη κείμενα προκηρύξεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, καθώς και προσχέδιο προκήρυξης χωρίς ημερομηνία. Πρόκειται για προκηρύξεις που καλύπτουν το σύνολο της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα.
Επίσης, εντοπίστηκαν κατάλογοι με ονόματα πολιτικών, δημοσίων λειτουργών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων, που αποτελούσαν πιθανούς στόχους της οργάνωσης.
Ακόμη, βρέθηκε κατάλογος με επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιρειών, όπως λατομείων και άλλων επιχειρήσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες.
Στα ευρήματα συγκαταλέγονται οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων θωρακισμένων αυτοκινήτων, κωδικοποιημένα στοιχεία κατανομής χρηματικών ποσών, ψηφιακές φωτογραφίες εντυπωμάτων σφραγίδων διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και αξιωματικών αυτής, καθώς και καταχώρηση στοιχείων που περιέχει μια αστυνομική ταυτότητα, διαφόρων προσώπων, με προφανή σκοπό τη χρησιμοποίησή τους για την κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων.


Έρευνες σε εξέλιξη

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης συνεχίζονται οι έρευνες στο διαμέρισμα 5ου ορόφου στην οδό Μήδειας 7 και Πάρου στην Κυψέλη, το οποίο χρησιμοποιούσε η οργάνωση. Το διαμέρισμα ήταν κενό.
Ωστόσο, η ΕΛΑΣ ανακάλυψε ότι η οργάνωση είχε ενοικιάσει και δεύτερο διαμέρισμα στον ίδιο όροφο, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα, στο οποίο ενεργείται ήδη έρευνα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ενδεικτικά κουκούλες, δύο ζευγάρια χειροπέδες, γάντια, μια βιντεοκάμερα και άλλα αντικείμενα.

Οι προκηρύξεις
1. Διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια (5/9/2003).
2. Βομβιστική επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε υποκατάστημα της CITIBANK στο Νέο Ψυχικό 14/3/2004, ο οποίος δεν εξερράγη.
3. Τριπλή βομβιστική επίθεση στο ΑΤ Καλλιθέας (5/5/2004).
4. Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη στιγμή διέλευσης αυτοκινητοπομπής της ΕΛΑΣ από την Πέτρου Ράλλη (29/10/2004).
5. Βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Απασχόλησης (2/6/2005).
6. Βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (12/12/2005).
7. Πυροδότηση με ασύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Λυκαβηττό, στη διαδρομή του τότε υπουργού Πολιτισμού (30/5/2006).
8. Εκτόξευση αντιαρματικού βλήματος κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ (12/1/2007).
9. Ένοπλη επίθεση κατά του Β’ ΑΤ Νέας Ιωνίας με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες (30/4/2007).
10. Βομβιστική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της εταιρίας SHELL στο Παλαιό Φάληρο (24/10/2008).
11. Ένοπλη επίθεση με καλάζνικοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στου Γουδή (23/12/2008).
12. Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στο υπουργείο Πολιτισμού (5/1/2009) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού.
13. Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά κτιρίου της CITIBANK στην Κηφισιά (18/2/2009).
14. Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο υποκατάστημα CITIBANK στη Νέα Ιωνία (9/3/2009).
15. Βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της EUROBANK στην Αργυρούπολη (12/5/2009).
16. Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (2/9/2009).

Στο μεταξύ, ενημέρωση για τα ευρήματα της ΕΛΑΣ ζητεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Νικόλαος Δένδιας.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"