Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Sex Shop Καλαμάτας - Ακατάλληλα για ανηλίκους και πουριτανούς!


«Τι θέμα θα κάνεις σήμερα, παιδί μου;» με ρώτησε η μάνα μου στην πρωινή μας συνάντηση για καφέ. «Σήμερα, μαμά, θα πάω στα sex shop!», απάντησα και περίμενα την αντίδραση. «Δηλαδή…» προσπάθησε να πιάσει το νόημα. «Δηλαδή, τίλντο, δονητές, μαστίγια, σέξι εσώρουχα, βίτσια και φαντασιώσεις στο ράφι», άρχισα να απαριθμώ, για να κάνω το πρώτο κατ’ οίκον τεστ, του πόσο σοκάρει το θέμα. Η μανούλα, όμως, δε μάσησε. «Καλά!» ανασήκωσε τους ώμους με απαξία. «Εδώ δεν έχουμε δρόμο για Αθήνα, οι δονητές μάς μάραναν!».

Δεν είχε και άδικο. Από την άλλη, το «σκληρό σεξ» στο οποίο εξαναγκάζουν τους Έλληνες τα νέα μέτρα λιτότητας, φαίνεται πως βρήκε το αντίπαλο δέος του και στη Μεσσηνία. Δρόμους μπορεί να μην έχουμε, αλλά τα δύο sex shop που λειτουργούν στην Καλαμάτα ανοίγουν το δικό τους… δρόμο στην................

απελευθέρωση από ταμπού και προκαταλήψεις. Οι μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να μην τολμούν να περάσουν το κατώφλι τους, όμως κρυφές ματιές περιέργειας θα ρίξουν. Επιπλέον, επειδή τα αδιάκριτα βλέμματα καραδοκούν (τι θα πει ο κόσμος;), οι τηλεφωνικές παραγγελίες με παράδοση κατ’ οίκον δίνουν και παίρνουν. Οι νεότερες γενιές, ωστόσο, δεν έχουν τέτοια «κολλήματα». Μπαίνουν άνετα στο εσωτερικό των καταστημάτων και κάνουν χωρίς φόβο αλλά με πάθος τις επιλογές τους.

Λίγα μέτρα χωρίζουν τα δύο καταστήματα με ερωτικά αξεσουάρ, σέξι εσώρουχα και δώρα. Το «Erotica, the love shop» βρίσκεται Παν. Καίσαρη 10. Το «Love Dreams», στην οδό Αριστοδήμου 63. Στα ράφια τους βρίσκουμε από μικρά δώρα με ερωτικό υπονοούμενο μέχρι στολές για να ντύσουμε φαντασιώσεις, ερωτικά λάδια και λιπαντικά, εσώρουχα τίγκα στο βίτσιο και άλλα φτιαγμένα από καραμέλα και ζελέ που… λιώνουν στο στόμα. Μαστίγια, μάσκες και… άλλα περίεργα, αλλά και εξομοιώσεις αντρικών μορίων (για δες που ντρέπομαι!) σε μεγέθη νορμάλ και… υπερβολικά, με δόνηση ή χωρίς, σε όλα τα χρώματα!

«Έχω ανοίξει το κατάστημα εδώ και έξι μήνες», μου λέει ο ιδιοκτήτης του «Erotica», Κώστας Κωνσταντόπουλος. «Δεν είναι το μοναδικό κατάστημα στην Καλαμάτα. Τέσσερις μήνες μετά το Erotica, άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην πόλη».

Οπότε… πρέπει να υπάρχει ζήτηση, για να υπάρχει και προσφορά, παρατηρώ.

«Ζήτηση σίγουρα υπάρχει. Με το χρόνο οι Μεσσήνιοι γίνονται πιο ανοιχτοί και στα ερωτικά αξεσουάρ και σε πιο sexy δώρα. Δεν είναι τόσο πουριτανοί όσο στο παρελθόν και επιλέγουν το κατάστημά μας για να ανανεώσουν την ερωτική τους ζωή. Είναι, άλλωστε, κάτι που χρειάζεται. Και η ερωτική ανανέωση, αλλά και τα καταστήματα του είδους. Το παιχνίδι, κάθε παιχνίδι που γίνεται, ανανεώνει τη σχέση», λέει ο Κώστας Κωνσταντόπουλος.

Οι περισσότεροι πελάτες είναι άντρες ή γυναίκες; ρωτώ. Η απάντηση δεν είναι και τόσο αναμενόμενη. «Είναι περισσότερες γυναίκες. Οι βασικές προτιμήσεις τους είναι στα ερωτικά εσώρουχα και αξεσουάρ. Μπορούν να κάνουν βέβαια και τηλεφωνικές παραγγελίες και αυτό διευκολύνει κάπως τα πράγματα. Είμαστε απελευθερωμένοι, αλλά… όχι και τόσο. Τώρα, μάλιστα, ετοιμάζουμε και την ιστοσελίδα του μαγαζιού, οπότε θα μπορούν και έτσι να βλέπουν, να επιλέγουν και να αποκτούν τα αντικείμενα που επιθυμούν».

«Στο κατάστημα», εξακολουθεί ο κ. Κωνσταντόπουλος, «οι πελάτες βρίσκουν, εκτός από ερωτικά αξεσουάρ και σέξι εσώρουχα, έξυπνα δωράκια. Παντοφλίτσες, παγοθήκες, θερμοφόρες, ποδιές, ζάρια, κεράκια γενεθλίων, σε πιο απρόσμενα… σχήματα και με σαφή σεξουαλικά υπονοούμενα. Εσώρουχα από καραμέλες και ζελέ που… τρώγονται. Επίσης, ερωτικά έλαια και λιπαντικά. Στα εσώρουχα οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ μέχρι 80 – 90. Στους δονητές, από 15 έως 100 ευρώ».

«Από την αρχή υπήρχε ενδιαφέρον», λέει για την ανταπόκριση των Μεσσήνιων. «Το περίμενα ότι θα έχει κίνηση, γιατί δεν υπήρχε μέχρι τότε κάτι αντίστοιχο στο νομό. Και χρειαζόταν για την πόλη. Πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά, όχι πίσω. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που άνοιξα το μαγαζί. Μου άρεσε να ασχοληθώ με το ερωτικό στοιχείο και το έκανα επάγγελμα».

Στο Love Dreams (νομίζω κάτι μας λέει για την ντόπια νοοτροπία, ότι και τα δυο μαγαζιά έχουν εξοβελίσει τη λέξη sex από το όνομά τους), συνομίλησα με την πωλήτρια, Δήμητρα Γεωργακοπούλου.

«Στόχος», μου είπε, «ήταν να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο, όπου θα μπορεί ο καθένας να εξυπηρετηθεί από απλά εσώρουχα, σέξι εσώρουχα, είδη δώρων, πιο έξυπνα είδη δώρων και sex toys. Οι πελάτες μας είναι μοιρασμένοι. Και άντρες και γυναίκες. Ζητούν από όλα τα προϊόντα. Από εσώρουχα που είναι απολύτως νορμάλ, καθημερινής χρήσης, έως πιο εξεζητημένα, αλλά και ερωτικά αντικείμενα από το sex shop που υπάρχει στο πατάρι».

Υπάρχει ενδιαφέρον; «Ενδιαφέρον υπάρχει. Όλοι θέλουν να μπουν, αλλά αρκετοί κωλύονται και από ταμπού. Και κυρίως, αυτό που πιστεύω τους απασχολεί είναι αν θα τους δει κάποιος. Ωστόσο, πολλοί έρχονται και μόνο από περιέργεια να δουν τι προσφέρει το κατάστημα. Το έχουμε φτιάξει και έτσι, που δεν παραπέμπει σε κάτι σκοτεινό, περίεργο ή κακόφημο. Είναι φωτεινό, με ζωηρά χρώματα, είναι άνετος χώρος. Έχω βρεθεί και σε άλλα αντίστοιχα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και φοβόμουν να μπω σε κάποια. Εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

«Οι νέοι είναι πολύ πιο ελεύθεροι και είναι οι βασικοί πελάτες μας. Οι περισσότεροι που έρχονται στο κατάστημα είναι νέοι, 20 έως 30 ετών. Είναι οι καλύτεροι πελάτες και επιλέγουν με πολλή ελευθερία».

Ποιο είναι το ερωτικό προφίλ της Μεσσηνίας; ρωτώ την κα Γεωργακοπούλου.

«Το ερωτικό προφίλ της Μεσσηνίας είναι λίγο μυστηριώδες, αλλά και λίγο… κρυφό», απαντά. «Αλλά προσπαθούμε να κάνουμε τους πελάτες να ξεμπλοκάρουν και να ζητήσουν αυτό ακριβώς που θέλουν. Χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Τα ταμπού, τον τελευταίο καιρό, θα έλεγα ότι έχουν αρχίσει να πέφτουν. Είναι πιο εύκολο στους ανθρώπους να ζητήσουν κάτι πιο σέξι, ειδικά τα νέα ζευγάρια, από εσώρουχα μέχρι όπου μπορεί να φτάσει η φαντασίωση του καθενός».



Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"