Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό στην Καλαμάτα, κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή!


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Βουλή η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προσήλθε στο γραφείο του πρωθυπουργού............

συνοδευόμενος από τον επιχειρηματία Νικ. Χαϊδεμένο των εκδόσεων «Μίλητος» και τον υπεύθυνο Τύπου της Μητρόπολης Κ. Ψυχάρη.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο για την πρόσκληση να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο Υπαπαντή και την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και εξέφρασε τη λύπη του που δεν μπόρεσε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, να παραβρεθεί. Είπε, όμως, ότι σε συνάντησή του με τον κ. Βαρθολομαίο πληροφορήθηκε πως ήταν από τις καλύτερες επίσημες επισκέψεις του στην Ελλάδα.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον δέχθηκε, αλλά και επειδή χρησιμοποίησε τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως περιποιεί τιμή στο πρόσωπό του η χρήση των δηλώσεών του από τον κ. Παπανδρέου στην επίσημη ομιλία στη Βουλή.
Τέτοιες απόψεις είναι χρήσιμες κι αναγκαίες, αντέτεινε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε πως η Εκκλησία πρέπει να βοηθά κι όχι να διασπά. Παρεμβαίνοντας ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε πως ο σύγχρονος ρόλος της Εκκλησίας είναι να συμβάλλει και να εδραιώνει την κοινωνική συνοχή, να βοηθά όσο μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση και να μη συνεργεί στην πόλωση και τη διάσπαση.
Ακολούθως, δώρισε στον πρωθυπουργό μια ασημένια εικόνα, αντίγραφο της Παναγίας Υπαπαντής, το αναμνηστικό μετάλλιο της επίσημης επίσκεψης του Πατριάρχη και το δερματόδετο τόμο «Χριστιανική Μεσσηνία» των εκδόσεων Μίλητος. Προσκάλεσε τον κ. Παπανδρέου να επισκεφθεί την «ωραία Καλαμάτα» και έλαβε την υπόσχεση του πρωθυπουργού πως η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, καθώς θέλει να ξαναθυμηθεί αυτά που έζησε μικρός, κατά τη διάρκεια επισκέψεών του με τον αείμνηστο πατέρα του.


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"