Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δικαιώματα - Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις για μεταβιβάσεις


Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης του 2010, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο διευθυντής Επιδοτήσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Κώστας Πέτροβας.

«Έχει έρθει η εγκύκλιος των μεταβιβάσεων από τον...............

ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουμε την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 17η Μαΐου για όλες τις περιπτώσεις, έχουμε τα έντυπα, αλλά δε μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη, επειδή δεν έχουμε τη μοναδιαία αξία που χρειάζεται για να γίνει η μεταβίβαση. Υπολογίζουμε ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα, οπότε θα βγάλουμε και ανακοίνωση για να ενημερώσουμε πότε ξεκινάμε, που θα απευθύνονται οι παραγωγοί και τι δικαιολογητικά χρειάζονται».
Με αφορμή το γεγονός ότι όσοι έχουν επιδότηση κάτω από 200 ευρώ φέτος δε θα την πάρουν, ο κ. Πέτροβας σημειώνει ότι θα υπάρξουν πολλές μεταβιβάσεις, αφού σε εκείνους που δε θα εισπράξουν τα χρήματα, δίνεται το δικαίωμα να κάνουν μεταβίβαση.
Ωστόσο, κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα υπάρξει παρακράτηση δικαιώματος, σε όλους τους γεωργούς, εκτός από δύο περιπτώσεις: η μία είναι εάν πρόκειται για κληρονομιά και η άλλη για όσους κάνουν έναρξη γεωργικής δραστηριότητας στην Εφορία.

Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"