Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η Νάντια Γιαννακοπούλου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: "Πρέπει να πετύχουμε σταθερότητα, ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και διαφάνεια"


Παρέμβαση από το βήμα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσ/νίκη πραγματοποίησε το Σάββατο, 20/03/10, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:............

- Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου γίνεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ξεπερνάει τα όρια της Ελλάδας.

- Η χώρα επιλέχθηκε ως στόχος σε μια συγκυρία που απειλείται άμεσα όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος, αλλά και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Ο ελληνικός λαός σε αυτή τη συγκυρία παρουσιάζει μεγάλο βαθμό ωριμότητας, παρά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις.

- Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά και υπεύθυνα με το θέμα της αναπτυξιακής διαδικασίας, το οποίο πρέπει να είναι το Α και το Ω της πολιτικής μας προτεραιότητας.

- Η διαφάνεια και οι μεγάλες αλλαγές που κάνουμε στους θεσμούς είναι και αναπτυξιακά εργαλεία και οδηγούν στην κοινωνική δικαιοσύνη.

- Δεν έχει κατατεθεί από αλλού καμία άλλη σοβαρή, εναλλακτική πρόταση. Θα πρέπει κάποιος σήμερα για να είναι αξιόπιστος στην ελληνική κοινωνία και να μπορέσει να αμφισβητήσει την ανάγκη περικοπής μισθών, κονδυλίων και συντάξεων να απαντήσει στο ερώτημα: Πώς θα μπορέσουμε να δανειστούμε χρήματα, για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις του κράτους;

- Απαιτείται ομοψυχία και ευρύτερη κοινωνική συναίνεση την οποία πρέπει να αναζητήσουμε μέσα στην κοινωνία που κατανοεί το πρόβλημα, στηρίζει τις προσπάθειες μας, απαιτεί όμως οι θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο και να αποδoθεί όσο το δυνατόν περισσότερο δικαιοσύνη.

- Το ΠΑΣΟΚ έχει μόλις πέντε μήνες στο τιμόνι ενός καραβιού που κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα στα βράχια και πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά και τεράστια ζητήματα

- Η κυβέρνηση μας εδώ και πέντε μήνες δίνει καθημερινή μάχη παντού, με συνείδηση του χρέους της απέναντι στον τόπο.

- Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί προσεκτικά, μελετημένα, χωρίς υπαναχωρήσεις στις αποφάσεις που παίρνουμε.

- Η μάχη αυτή είναι για το Τώρα, για το Σήμερα και για το Αύριο. Είναι για να κρατήσουμε την Πατρίδα μας ζωντανή και περήφανη.