Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέας ηγεσίας στη Ν.Δ



Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι τρεις Υποψήφιοι Πρόεδροι της Ν.Δ (Ντόρα Μπακογιάννη, Ανώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Ψωμιάδης) αφού την Κυριακή θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...


Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος (με άρθρο του στον «Αδέσμευτο Τύπο»), ο βουλευτής Χίου Κώστας Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής Επικρατείας Χρύσα Καρύδη, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, μέλος της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Γιώργος Φωτεινόπουλος, 130 ΟΝΝΕΔίτες της Μαγνησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, καθώς και επτά από τους οκτώ εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στα σωματεία Συγκοινωνιών.


"Θεωρώ ότι διασφαλίζεται καλύτερα από τη Ντόρα Μπακογιάννη η προοπτική της παράταξης να επανέλθει το γρηγορότερο στην εξουσία", δήλωσε στο ΜΕGΑ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, προσθέτοντας ότι η κα Μπακογιάννη μπορεί να φέρει πίσω τους ψηφοφόρους που έφυγαν. Επανέλαβε ότι εγγυητές της ενότητας είναι εκείνοι που δεν διεκδικούν αξιώματα. "Εμείς είμαστε οι εγγυητές κι όποιος φύγει, θα φύγει μόνος του" είπε χαρακτηριστικά.


"Δεν κάνω αβαρία όταν τάσσομαι με την κα Μπακογιάννη. Πήγα με τη συνέπεια και τη συνέχεια της ΝΔ, με μια προοπτική αυτή η λειτουργία να συνεχιστεί", δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο Βύρων Πολύδωρας. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, λέγοντας ότι ο ίδιος αντιστάθηκε στις ρασπουτινικές συμπεριφορές του.


“Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι την επόμενη ημέρα να συμπορευθούμε όλοι μαζί. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δεν περισσεύει κανείς”. Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.