Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...





ΓΣΕΕ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ώρα που η ανεργία καλπάζει και η κάθε ελληνική οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν άνεργο, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία «μετράει» και ανακοινώνει στατιστική ανεργία στο μισό απ’ ότι είναι η πραγματική.

Ακόμη και με την ανακοίνωση της στατιστικής ανεργίας.............



(8,6% του Ιουνίου 2009 έναντι 7,3% του Ιουνίου 2008, δηλαδή 67,729 άτομα παραπάνω χωρίς δουλειά) η αυξητική τάση της ανεργίας δεν μπορεί να καλυφθεί.

Τα λουκέτα, τα τετραήμερα, οι απολύσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο χωρίς από την άλλη μεριά να δημιουργούνται νέες θέσεις πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

Με τα προγράμματα STAGE, με τους διορισμούς ορισμένου χρόνου στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και ΟΤΑ ούτε τα προβλήματα της ανεργίας αντιμετωπίζονται αλλά ούτε και τα προβλήματα της οικονομίας.

Αν πράγματι ενδιαφέρεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα οφείλει να αλλάξει συνολικά την ασκούμενη οικονομική πολιτική έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης.

Οτιδήποτε άλλο είναι πρόσκαιρη επικοινωνιακοί εντυπωσιασμοί που δεν ωφελούν ούτε αυτούς που τους επινοούν, ούτε τους εργαζόμενους παραπλανούν.

Η ΓΣΕΕ σταθερά και αταλάντευτα παλεύει και διεκδικεί ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα δημιουργεί σταθερή απασχόληση, ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους εργαζόμενους.

Εξάλλου με την έκθεση για την ελληνική οικονομία έτους 2009 που παρουσιάζουμε την Τρίτη 15/9 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, αποδεικνύεται με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο η πρωτοφανής έκρηξη της ανεργίας σε πλήρη αντίθεση με τα ποσοστά της ΕΣΥΕ (τα οποία εξάλλου αμφισβητεί και η ίδια η EUROSTAT) και προτείνονται πολιτικές για την αντιμετώπισης της.

.



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ