Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόωρες εκλογές στις 4 Οκτωβρίου...

Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Η Βουλή θα διαλυθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε σε...............νέο τηλεοπτικό διάγγελμα ο απερχόμενος (!) Πρωθυπουργός, βαρύνουσα σημασία στη λήψη της απόφασης για πρόωρες εκλογές είχε η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επανέλαβε ότι το 2010 θα είναι καθοριστικό για την πορεία της οικονομίας.


Αναφερόμενος και πάλι στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, έκανε λόγο για «μεγάλες δυσκολίες» που απαιτούν «δύσκολες, τολμηρές αποφάσεις», επισημαίνοντας πως «οι αυταπάτες οδηγούν μόνο σε δύσκολα αδιέξοδα». «Ζητούμενο είναι μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, εντολή, που θα οδηγήσει τη χώρα σε διέξοδο και στην ανάπτυξη πάνω σε στέρεες βάσεις... Το συμφέρον του τόπου επέβαλε την απόφασή μου να ξεκαθαρίσω το τοπίο», επανέλαβε ο Πρωθυπουργός.

«Η απόφασή μου», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «είναι πράξη ευθύνης, δεν είχα το δικαίωμα να σέρνω τον τόπο επί έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής προεκλογικής ατμόσφαιρας».

Στη συνέχεια, έθεσε ξανά το δίλημμα του δύσκολου και του εύκολου δρόμου, σημειώνοντας πως ο δύσκολος δρόμος είναι δρόμος ευθύνης, ενώ ο εύκολος δρόμος αγνοεί την πραγματικότητα και οδηγεί σε αδιέξοδο.

Καταλήγοντας ανέφερε πως εναπόκειται στους πολίτες ποια οικονομική πολιτική και πρωθυπουργό θα επιλέξουν για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την κρίση, εκφράζοντας και πάλι την εμπιστοσύνη του στην κρίση τους.

ΠΑΣΟΚ: θα σταθούμε με τις προτάσεις μας

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τη ΝΔ σε τυχόν επιχείρηση «τεχνητής πόλωσης και λασπολογίας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δίνοντας έτσι το στίγμα της προεκλογικής περιόδου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως ότι η ΝΔ αν επιχειρήσει πόλωση θα το κάνει «γιατί δεν έχει να επιδείξει έργο και θα προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών», προσθέτοντας: «Εμείς θα σταθούμε με τις προτάσεις μας».

Σημείωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός ομολόγησε την αποτυχία της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ενώ το 2008 έλεγε ότι η οικονομία είχε ισχυρές αντοχές, τώρα μιλά για δύο επόμενα δύσκολα χρόνια.

«Ο κ. Καραμανλής δεν ήξερε να διαχειριστεί την εντολή που του έδωσε δύο φορές ο ελληνικός λαός και ζητά και τρίτη», τόνισε.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές, ενώ για την περίπτωση μη αυτοδυναμίας δήλωσε ότι το Κίνημα θα ακολουθήσει όσα προβλέπει το Σύνταγμα.

Επανέλαβε τέλος ότι ισχύει απολύτως η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για τον Κάρολο Παπούλια και κάλεσε τον κ. Καραμανλή να κάνει το ίδιο.

ΚΚΕ: Να βγουν αποδυναμωμένοι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Σε πανστρατιά δράσης κάλεσε τους υποστηρικτές του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα εν όψει των βουλευτικών εκλογών και πρόσθεσε ότι «σε αυτή την αναμέτρηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγουν αποδυναμωμένοι, δυνατότερο το ΚΚΕ για να γίνει δυνατότερο το κίνημα αντίστασης και αποτελεσματικής αντεπίθεσης».

ΣΥΝ: Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Το σύνθημα όλων είναι «συντρίψατε το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μας βγουν τα κουκιά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «δεν θα τους περάσει, γιατί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού, υπογράμμισε ότι «τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το οικονομικό κατεστημένο εξώθησαν τον πρωθυπουργό σε πρόωρες κάλπες, προκειμένου να αναζητηθεί νωπή εντολή αυτοδυναμίας ή και μεγάλου συνασπισμού, ώστε να περάσουν νέα πιο επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε πως «η ΝΔ ζητά νωπή λαϊκή εντολή, ενώ έχει κατεψυγμένες πολιτικές» και πρόσθεσε ότι ο «κ. Καραμανλής έδωσε χθες σαφές νόημα για το πού πάει η ΝΔ».

Σημείωσε επίσης ότι κεντρικά στοιχεία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ανάγκη αναδιανομής του εισοδήματος, η διασφάλιση του εισοδήματος των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΛΑΟΣ είναι μια δύναμη ανόδου

«Δεν μας ακουμπά ούτε ο πανικός της ΝΔ, ούτε η διάθεση ρεβανσισμού του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να υπηρετήσουμε την αλήθεια, την ωμή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από λάθη, ολιγωρίες, και ανομήματα τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Ο ΛΑ.Ο.Σ έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι είναι μια δύναμη ανόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

με πληροφορίες από naftemporiki.gr