Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Δέκα χρόνια ζωής συμπληρώνει το Blogger!


Πριν από δέκα χρόνια, το 1999, οι περισσότεροι χρήστες του Ίντερνετ ξεκινούσαν μόλις να μαθαίνουν και να εξοικειώνονται με υπηρεσίες όπως το Napster και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ήταν όμως και η χρονιά που μια αμερικανική εταιρεία, η Pyra Labs, διέθεσε μια νέα υπηρεσία, το Blogger, στις 23 Αυγούστου, μία πλατφόρμα που θα εξελισσόταν στη μεγαλύτερη blogging υπηρεσία του κόσμου.

Την Κυριακή το Blogger κλείνει δέκα χρόνια ζωής. Για να γιορτάσουν..............


η ομάδα του (που είναι πλέον κομμάτι της Google μετά την εξαγορά του 2003), υπόσχεται μια σειρά δώρων για τους χρήστες, με τη μορφή νέων δυνατοτήτων της υπηρεσίας. Χωρίς να αποκαλύπτουν περισσότερα στοιχεία, μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνονται ένα καλύτερο σύστημα σχολιασμού και σελίδες στα πρότυπα του WordPress.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομάδα του Blogger ανήκε μέχρι το 2004 και ο Μπιζ Στόουν, προτού φύγει με ακόμη ένα μέλος της ομ΄δας για να ιδρύσουν την Obvious Corp., που αργότερα δημιούργησε το Twitter. Παρά το ότι η αγορά σήμερα ασχολείται περισσότερο με την υπηρεσία του Στόουν, το Blogger χρησιμοποιείται ακόμη από εκατομμύρια χρήστες κάθε μέρα, παραμένοντας ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος ένα blog.