Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Ο Μανώλης Μητσιάς την Κυριακή στα Φιλιατρά


Συναυλία στα Φιλιατρά θα δώσει το βράδυ της Κυριακή ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο Μανώλη Μητσιάς..........

είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ερμηνευτές μας και ο μοναδικός Έλληνας τραγουδιστής με τόσο ευρύρεπερτόριο, αφού είχε την τύχη, να του εμπιστευτούν τα αριστουργήματά τους οιμεγαλύτεροι συνθέτες και ποιητές της χώρας μας. Έχοντας εκφράσει από σκηνήςαλλά και στη δισκογραφία του το σύνολο σχεδόν της σύγχρονης ελληνικής μουσικήςκαι ποιητικής δημιουργίας, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο, ενώ οι ερμηνείεςτου χαρακτηρίζονται κλασικές και ιστορικές.


Ταυτόχρονα τόσο η βυζαντινή μουσική του παιδεία, όσο και ησυνεχής και συνεπής ενασχόλησή του με τη δημοτική μουσική μας παράδοση,υπογραμμίζουν αυτή τη μοναδικότητα, συνθέτοντας ένα έργο σπάνιο και πλήρες,στηριγμένο στην υψηλή αισθητική και ποιότητα. Το πρόγραμμα λοιπόν της συναυλίαςδεν είναι παρά μία ευχάριστη και νοσταλγική περιπλάνηση, ξεκινώντας απ' τις ρίζεςτης πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της χώρας μας και φθάνοντας στουςδρόμους που χάραξαν τα τελευταία χρόνια οι μεγάλοι σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί.

Βυζαντινοί ύμνοι, Δημοτικά τραγούδια και βέβαια ημελοποιημένη ποίηση των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, ΜανώληΑναγνωστάκη, Νίκου Καρούζου, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, ΛευτέρηΠαπαδόπουλου, Λίνας Νικολακοπούλου, σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη,Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Δήμου Μούτση, ΆκηΠάνου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη, Απόστολου Καλδάρα, Σταμάτη Κραουνάκη,Μάνου Λοίζου, Χρήστου Λεοντή και πολλών άλλων εξ' ίσου σπουδαίων καιεμπνευσμένων δημιουργών.