Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

«ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ»!! ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ


Επιτέλους! Ύστερα από αγώνες 20 και πλέον ετών, ύστερα από προσπάθειες δεκάδων ανθρώπων, οι προσδοκίες και τα οράματα μιας ολόκληρης Πόλης γίνονται πραγματικότητα. Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 το «Δημοτικό Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας» πανέτοιμο, πανέμορφο υποδέχεται και επίσημα μικρούς και μεγάλους, αθλητές και γονείς, όλους όσους πιστεύουν ότι η δημιουργία μεγάλων αθλητικών υποδομών σε μια περιοχή είναι ένα τεράστιο αναπτυξιακό βήμα.
Κάποιοι θα πουν : Σε τι θα επηρεάσει τη δική μου ζωή ένα κολυμβητήριο, ένα γήπεδο, ένα σχολείο, ένας χώρος πολιτισμού ;
Έχει λεχθεί ότι...............



«όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή».
Οι χώροι αθλητισμού είναι κυρίως χώροι διαπαιδαγώγησης, χώροι άσκησης του σώματος, αλλά κυρίως του πνεύματος, χώροι συναδέλφωσης, κοινωνικοποίησης , χώροι ανάληψης ευθύνης.!
Στα γυμναστήρια μαθαίνεις από πολύ μικρός ότι η «ομάδα» , το κοινωνικό σύνολο δηλαδή, είναι πάνω από το άτομο, στα γυμναστήρια υπάρχει αξιοκρατία, υπάρχει μόχθος για την επίτευξη του σκοπού, στα γυμναστήρια το ρουσφέτι, το λάδωμα δεν έχει πέραση …
Στους χώρους αθλητισμού οι άνθρωποι γίνονται καλύτεροι !
Σε μια εποχή που οι Πολίτες απομακρύνονται από τα κοινά, βρέθηκαν άνθρωποι, αυτά τα 20 χρόνια, που έτρεξαν, κουράστηκαν, μάλωσαν, παρακάλεσαν, αλλά έμειναν σταθεροί στο όραμα τους : «Το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας πρέπει να γίνει»!!
Ο Σωτήρης , ο Γιώργος, ο Χρήστος , ο Δημήτρης, ο Αποστόλης και τόσοι άλλοι, έπαιρναν ο ένας μετά τον άλλο τη σκυτάλη και προχωρούσαν !
Πρώτα το οικόπεδο, ύστερα η χρηματοδότηση, ο νέος χώρος, η κατασκευή, τα εμπόδια, οι καθυστερήσεις, οι απογοητεύσεις, όμως τα κατάφεραν όλοι μαζί !!
Τον 7ο π.Χ αιώνα ο Αλκαίος έλεγε για την Πόλη: «Ούτε τα σπίτια με τις όμορφες στέγες, ούτε οι καλοχτισμένοι τοίχοι, ούτε τα αυλάκια, ούτε οι ναύσταθμοι κάνουν την Πόλη. Την Πόλη την κάνουν οι άνθρωποι που είναι σε θέση να οραματίζονται και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται».
Όλοι στην Κυπαρισσία αναγνωρίζουν ότι τη δημιουργία του κολυμβητηρίου την οραματίστηκε , την πίστεψε, την έκανε σκοπό της ζωής του ο Γιάννης Πετρίδης.
Όλοι γνωρίζουν ότι χάρις στην «ιερή τρέλλα» του Γιάννη εκατοντάδες παιδιά μας έμαθαν να αγαπούν και να σέβονται τη θάλασσα. Πολλά έγιναν αθλητές, πρωταθλητές με μικρές και μεγάλες διακρίσεις, έγιναν καλύτεροι άνθρωποι.
Ο Ν.Ο.ΚΥ έγινε πρεσβευτής της Κυπαρισσίας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Είναι βέβαιο ότι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 η Πόλη θα αναγνωρίσει την τεράστια προσφορά του Γιάννη Πετρίδη και θα τον τιμήσει ανάλογα.
Η πρόταση είναι λιτή και σαφής :

«Δημοτικό Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας Ιωάννης Πετρίδης»


Πάνος Μπόζος
Μαθηματικός