Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Eurovision - Στον τελικό ο Σάκης, κληρώθηκε στην 8η θέση


Με εξέλιξη...θρίλερ, προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου ο Σάκης Ρουβάς, που με την ερμηνεία του στο "This is our night" ξεσήκωσε το κοινό που κατέκλυσε το "Ολιμπίνσκι"! Η λέξη "Ελλάδα" κρύφτηκε πολύ καλά ...............

στις 9 πρώτες κάρτες και έκανε την εμφάνισή της, στην 10η και τελευταία, σκορπώντας την αγωνία στην ελληνική αποστολή! Ωστόσο, τελικά, τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Σάκης Ρουβάς, ένα εκ των φαβορί στον αυριανό τελικό, προκρίθηκε. Η βραδιά ήταν φαντασμαγορική με τους 19 διαγωνιζόμενους να τα δίνουν όλα για μια θέση στον τελικό! Έτσι, συμπληρώθηκε η 25άδα του Σαββάτου. Ο Έλληνας σούπερ σταρ τράβηξε την μπάμπουσκα με τον αριθμό "8" και έτσι θα εμφανιστεί 8ος στον αυριανό τελικό. Αποκλείστηκε, αλλά κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου, η Χριστίνα Μεταξά για την Κύπρο.

Την αποθέωση γνώρισε ο Σάκης Ρουβάς τόσο από το κοινό που γέμισε το "Ολιμπίνσκι", όσο και από τους δημοσιογράφους όλων των χωρών, στη συνέντευξη Τύπου. Από τη στιγμή που μπήκε στην αίθουσα, δεκάδες ελληνικές σημαίες υψώθηκαν και πολλοί τραγούδησαν στίχους από το "This is our night". Ο Έλληνας τραγουδιστής, εμφανώς ικανοποιημένος, ευδιάθετος και ήρεμος από το αποτέλεσμα της πρόκρισής του στον τελικό του Σαββάτου, χαμογελούσε και πόζαρε στους φωτογράφους όλων των ΜΜΕ της Ευρώπης, που ήθελαν να τον απαθανατίσουν.





Οι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό από τον δεύτερο ημιτελικό είναι οι εξής:

1. ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

2. ΚΡΟΑΤΙΑ

3. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

4. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

5. ΑΛΒΑΝΙΑ

6. ΜΟΛΔΑΒΙΑ

7. ΔΑΝΙΑ

8. ΕΣΘΟΝΙΑ

9. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

10. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού, έγινε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των χωρών που προκρίθηκαν στον τελικό, αλλά και η κλήρωση για να συμπληρωθεί η κατάταξη της 25άδας των χωρών που θα διαγωνιστούν το Σάββατο. Ο Σάκης Ρουβάς ρωτήθηκε από Σουηδό δημοσιογράφο, σχετικά με την γνωριμία του με τον Πρόεδρο της ρώσικης επιτροπής, Φίλιπ Κιρκόροφ και ο Έλληνας τραγουδιστής απάντησε: "Πολύς κόσμος γνώριζε για την συνεργασία που έχω με τον Φίλιπ Κιρκόροφ εδώ και πέντε χρόνια. Τον ευχαριστώ που έχει εκφράσει και δημόσια την στήριξή του σε μένα και στο τραγούδι, αλλά ξέρω ότι είναι επαγγελματίας και η φιλία μας δεν θα τον επηρεάσει στην ψήφο του". Λίγο πριν είχε προηγηθεί η κλήρωση, με τον Σάκη να επιλέγει το χαρτάκι με το νούμερο 8, για το οποίο -κρατώντας το πλάγια- ανέφερε χαριτολογώντας, ότι του έτυχε το "άπειρο".



Έτσι, λοιπόν, μετά και την κλήρωση, η σειρά του τελικού έχει ως εξής:

1. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

2. ΙΣΡΑΗΛ

3. ΓΑΛΛΙΑ

4. ΣΟΥΗΔΙΑ

5. ΚΡΟΑΤΙΑ

6. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

7. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

8. ΕΛΛΑΔΑ

9. ΑΡΜΕΝΙΑ

10. ΡΩΣΙΑ

11. ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

12. ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

13. ΜΟΛΔΑΒΙΑ

14. ΜΑΛΤΑ

15. ΕΣΘΟΝΙΑ

16. ΔΑΝΙΑ

17. ΓΕΡΜΑΝΙΑ

18. ΤΟΥΡΚΙΑ

19. ΑΛΒΑΝΙΑ

20. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

21. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

22. ΡΟΥΜΑΝΙΑ

23. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

24. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

25. ΙΣΠΑΝΙΑ

Σώου έδωσε ο Νορβηγός, Αλεξάντερ Ρίμπακ κατά τη συνέντευξη Τύπου, μιας και ήταν ο πρώτος που κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Οι υπεύθυνοι της συνέντευξης Τύπου του ευχήθηκαν χρόνια πολλά και μάλιστα παρότρυναν τους δεκάδες δημοσιογράφους να του τραγουδήσουν κιόλας! Μία πανέμορφη Ρωσίδα δημοσιογράφος έδωσε ως δώρο στον Νορβηγό, ένα βίντεο με ευχές από την γιαγιά του! Ο Ρίμπακ σηκώθηκε από την καρέκλα του και έτρεξε προς την δημοσιογράφο, πήρε το δώρο του, την φίλησε, φωτογραφήθηκε μαζί της, ενώ αργότερα μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την ομορφιά των γυναικών στη Ρωσία. Πολύ εκδηλωτική ήταν και η Ουκρανή, Σβετλάνα Λόμποντα, η οποία ανέβηκε στο τραπέζι και τραγούδησε το κομμάτι της, "Be my Valentine"!

ΕΡΤ