Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Σε λίγο, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ


Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε (21:30 ANT1-NovaΣΠΟΡ FM 94,6) στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» έκαναν το break (69-67) στο πρώτο ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και πλέον φαντάζουν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου...............


Αν οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχοι Ελλάδος πάρουν σήμερα τη νίκη και κάνουν το 2-0, τότε θα τους απομένει μόνο η... απονομή. Διαφορετικά, η σειρά θα αρχίσει και πάλι από την αρχή.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, λίγο μετά το τέλος της πρώτης αναμέτρησης, μίλησε στους παίκτες του στα αποδυτήρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και αφού πρώτα τους έδωσε συγχαρητήρια, τους επισήμανε τα λάθη που έκαναν και τους ζήτησε στο δεύτερο παιχνίδι να είναι πιο προσεκτικοί. «Μπράβο σας για όσα καταφέρατε σήμερα. Έχουμε κάνει απλώς το 1-0 και θέλουμε ακόμη δύο νίκες. Για να μπορέσουμε να τις πάρουμε θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί γιατί σήμερα κάναμε πολλά λάθη», ήταν τα λόγια του «Ζοτς», ο οποίος περιμένει σήμερα από τους παίκτες του να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις λάθος επιλογές του και να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Σέρβο κόουτς, ο οποίος μαζί με τους παίκτες του θα δουν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ περισσότερους από 18.000 οπαδούς του «τριφυλλιού».

Στον Ολυμπιακό υπάρχει απογοήτευση έπειτα από το 0-1 του πρώτου αγώνα, αλλά και πίστη πως η σειρά μπορεί να έρθει και πάλι στα μέτρα τους. Φτάνει οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν ένα παιχνίδι στην έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου. «Όπως ήρθαν αυτοί στο πρώτο παιχνίδι και μας κέρδισαν, έτσι πρέπει να πάμε και εμείς στο πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στην έδρα τους σε αυτή τη σειρά και να τους κερδίσουμε. Διαφορετικά με 0-2 θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» έλεγαν στις συζητήσεις τους οι παίκτες και φαίνεται πως αυτό είναι το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στους Πειραιώτες. Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Ιγκορ Μιλόσεβιτς είναι και πάλι εκτός και όπως όλα δείχνουν, οι δύο τους δεν θα καταφέρουν να βοηθήσουν σε κανέναν τελικό την ομάδα τους. Ακόμη και αν αυτοί φτάσουν στα πέντε παιχνίδια.

Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός σήμερα, ουσιαστικά όλα θα κριθούν, αφού πολύ δύσκολα θα καταφέρει να επιστρέψει ο Ολυμπιακός, όντας πίσω στο σκορ με 2-0. Αν πάλι, οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν τη νίκη, τότε θα είναι σαν τα δύο πρώτα παιχνίδια να μην έχουν γίνει, αφού η σειρά θα ξεκινάει και πάλι από την αρχή.


http://www.sport-fm.gr/article/178161