Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Καθαρίζει... η "Rotary" στην Καλαμάτα!


Η οργάνωση Rotary ανέλαβε κι επίσημα πλέον από χθες την υποχρέωση της καθαριότητας, της φύτευσης και της συντήρησης του πρασίνου στο παρκάκι, το οποίο είναι ανατολικά του ΔΗΠΕΘΕΚ, με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Καλαμάτας...............


Η σύναψη συνεργασίας υπογράφτηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, υπό την παρουσία αντιπροσωπείας του Ροταριανού Ομίλου - μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος, Γεράσιμος Κουνάδης - καθώς και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Λιοντήρη.

«Γνωρίζετε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Ροταριανού Ομίλου Καλαμάτας να υιοθετήσει και να συντηρεί το παρκάκι, το οποίο είναι ανατολικά του ΔΗΠΕΘΕΚ, εκεί που είναι οι προτομές των ηρώων του κυπριακού αγώνα. Είμαστε έτοιμοι σήμερα να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος Φορέας αναλαμβάνει απολύτως συγκεκριμένες αρμοδιότητες στον χώρο αυτόν, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ενώ συμπλήρωσε πως είναι η πρώτη σύμβαση που υπογράφεται με τέτοιου είδους Φορέα για διαχείριση του πρασίνου στην Καλαμάτα. Επιπλέον, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, θα ακολουθήσουν το Δημοτικό Πάρκο του ΟΣΕ, καθώς και η Πλατεία Μαυρομιχάλη, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καλαμάτας.

Από την πλευρά του ο κ. Κουνάδης επισήμανε πως ο Ροταριανός Όμιλος έχει ζητήσει την παραχώρηση του Πάρκου, ώστε να γίνουν επεμβάσεις και να συντηρηθεί.

«Έχει εκπονηθεί μία μελέτη εκ μέρους μας και ελπίζουμε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Ομίλου να μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ομίλου, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν κι άλλοι χώροι.

«Πραγματικά αρχίζει μία καινούργια εποχή. Δοκιμάζουμε για πρώτη φορά τη σχέση μας με τους Φορείς και θέλουμε να τη συνεχίσουμε όσο πιο σωστά γίνεται», είπε στη συνέχεια ο κ. Λιοντήρης, ο οποίος προανήγγειλε «πράσινες» επεμβάσεις στο εν λόγω σημείο με σκοπό την ανάδειξή του.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"