Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

"Οι Δρόμοι της Ελιάς" αγκαλιάζουν τη Βόρεια Ελλάδα!!!


"Οι ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ", μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, που έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής με την πρωτότυπη πρόταση που υλοποιεί από το 1998 προβάλλοντας τον πολιτισμό της ελιάς διεθνώς, προς όφελος των ελαιοπαραγωγικών περιοχών, ετοιμάζει νέες σημαντικές εκδηλώσεις το προσεχές καλοκαίρι......."Οι ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ 2009", η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Βόρειας Ελλάδος (Πανεπιστήμια, Νομαρχίες, Δήμους, Επιμελητήρια, Λέσχες Μοτοσικλετιστών, Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Δικτύων λιανικής κ.α.) θα πραγματοποιήσουν από 15 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ σε μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΒΕΡΟΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΞΑΝΘΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΛΑΡΙΣΑ.

Σε κάθε πόλη, σε συνεργασία με τους φορείς που προαναφέραμε των πόλεων διέλευσης, θα πραγματοποιούνται (σε επιλεγμένες ημερομηνίες) προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, εκθέσεις–παζάρια προβολής της τοπικής μας οικονομίας, μεταξύ των οποίων το τουριστικό προϊόν και οι υπηρεσίες μας, έχοντας ως στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις πόλεις αυτές, άνοιγμα των εμπορικών συναλλαγών των Μεσσηνιακών επιχειρήσεων στις διάφορες περιοχές, συνεργασίες και προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Σε κάθε επιχειρηματική συνάντηση θα πραγματοποιούνται οργανωμένες επαφές με τις τοπικές επιχειρήσεις της κάθε πόλης, με στόχο την προοπτική συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα, εντοπισμό καταλλήλων συνεργατών–συνεργασιών. Θα διαρκούν μια ημέρα και την ακριβώς επόμενη ημέρα θα πραγματοποιείται παζάρι προβολής με τα τοπικά Μεσσηνιακά μας προϊόντα και την επόμενη ώρα οι συμμετέχοντες θα ξεναγούνται στα τουριστικά αξιοθέατα της βορείου Ελλάδος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Δημιουργικές συναντήσεις με αφορμή την ελιά

Συζήτηση - Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Νέες προτάσεις προώθησης των ελληνικών
παραδοσιακών προϊόντων στην εσωτερική αγορά»

Επιχειρηματικές συνεργασίες με τη μεθοδολογία των partenariat και σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις περιοχές εφαρμογής με μικρό κόστος για τους συμμετέχοντες.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Μικρές μουσικές γέφυρες της ελιάς
Ακούσματα και μουσικές, στιγμές ζεστές, ήχοι και μουσικές! Από την Ελλάδα και τις πατρίδες της ελιάς.

Εικαστική Έκθεση «Ταξίδι στη Μεσόγειο της Ελιάς»
Με καλλιτεχνικές φωτογραφίες από το Πολιτιστικό Οδοιπορικό «Δρόμοι της Ελιάς», σε 23 χώρες. Μια περιήγηση στον πολιτισμό και στις χώρες της ελιάς, με οδηγό ένα δέντρο που τις ενώνει και τους ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης μέσω της ανάδειξης του πολιτισμού της

Ζωγράφισε μου μια ελιά!
«Υπαίθριο Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά». Τα παιδιά δημιουργούν μια δική τους ελιά, τη βαφτίζουν με το όνομα τους και γίνονται μέλη της Λέσχης Φίλων των Δρόμων της Ελιάς! (σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)

Κέρασμα από τη Μεσσηνία!
Γευσιγνωσία πολύτιμων προϊόντων της μεσσηνιακής γης που εδώ και αιώνες θρέφουν γενιές και γενιές προσφέροντας μια υγιεινή και πλούσια σε γεύση τροφή.

Ημερίδες
Ενημερωτικές συναντήσεις για την διατροφική αξία του extra παρθένου ελαιόλαδου σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Β. Ελλάδας