Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Ειδήσεις σε τίτλους...


Δευτέρα, σήμερα...

23 Μαρτίου 2009...

Και μετά από την ξεκούραση και την ανανέωση των δυνάμεών μας,
συνεχίζουμε...


Καλημέρα σε όλες και όλους, καλή εβδομάδα σε όλες και όλους και
Χρόνια Πολλά για τις μέρες που διανύουμε!!!

Ξεκινάμε με Ειδήσεις σε τίτλους από την τοπική επικαιρότητα..............Η Καλαμάτα τιμά σήμερα την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους, στις 23 Μαρτίου του 1821. Την ημέρα εκείνη ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Παπαφλέσσας και άλλοι μπήκαν μέσα στην πόλη ως απελευθερωτές. Συμμετείχαν στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγιών Αποστόλων (μικρή βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα που σώζεται μέχρι σήμερα και αποτελεί σύμβολο της πόλης). Στους Αγίους Αποστόλους ευλογείται η επαναστατική σημαία και από εκεί ξεκινάει η Επανάσταση του 1821.

Συνεδριάζει απόψε, στις 7, το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον Προϋπολογισμό του 2009.
Σημειώνουμε πως, ο Προϋπολογισμός "πέρασε" κατά πλειοψηφία στην Δημαρχιακή Επιτροπή την Πέμπτη, με τον Εκπρόσωπο τις Αντιπολίτευσης να τον καταψηφίζει και να κάνει λόγο για ¨εικονικό" Προϋπολογισμό που έχει στόχο να καλύψει τρύπες και ελλείμματα αλλά και τις ανάγκες της Δημοτικής Αρχής, όπως φαίνεται, για εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, ρουσφετολογικών δοσοληψιών και σκοπιμοτήτων, ενώ παράλληλα εξέφρασε και τις διαφωνίες του για τις τεράστιες οφειλές, για τις οποίες δεν έλαβε επαρκείς και πειστικές απαντήσεις καθώς και για τις αυθαίρετες τροποποιήσεις, αλλαγές και περικοπές που έγιναν στο Τεχνικό Πρόγραμμα!


Σπουδαία Νίκη πέτυχε χθες στη Σπερχογεία ο ΑΟΚ με 1-3, και μετά το "διπλό" και το τρίποντο ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' Τοπικής και πάει δυνατά για την "κούπα" και την άνοδο...

Ενημέρωση των αγροτών έγινε χθες στους Γαργαλιάνους, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ και
της ΕΑΣ Μεσσηνίας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν απόψε, στις 6μμ, στα Φιλιατρά και αύριο στην Κυπαρισσία.

Ο Δήμος Αβίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολών σήμερα θα τελέσουν στο Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κιτριών επιμνημόσυνον Δέηση υπέρ αναπαύσεως των Μανιατών που ξεκινώντας από τις Κιτριές απελευθέρωσαν την Καλαμάτα και σήμαναν την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821.