Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Κάλεσμα της ΠΑΣΟΝΟΠ προς τους Νοσηλευτές του ΕΣΥ για την απεργία


Συνάδελφοι – συναδέλφισες !

Καταγγέλουμε την αδιαφορία του υπουργείου και της κυβέρνησης , και τον εξοργιστικό εμπαιγμό απέναντι στους χιλιάδες των νοσηλευτών που λιώνουν στις βάρδιες-εφημερίες-νυχτέρια σε νοσοκομεία-κέντρα υγείας σε όλη την επικράτεια και που ματώνουν και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια του ΕΣΥ και την παροχή ασφαλών υπηρεσιών υγείας προς όλους τους συμπολίτες μας.

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αδιαφορία – αναισθησία απέναντι στα οξύτατα προβλήματα του ΕΣΥ, τα οποία τα έχουμε αναδείξει επανειλημμένα με παρεμβάσεις – κινητοποιήσεις – εξώδικα – μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου – εκκλήσεις προς εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα με πρόσχημα την διεθνή κρίση και ύφεση μας υποβάλλουνε σε μία διαρκή πλύση εγκεφάλου για την εύθραυστη ελληνική οικονομία , για την «υποβαθμισμένη πιστοληπτική ικανότητα» και την αδυναμία να βρεθεί κεφάλαιο σε ρευστό από την κυβέρνηση. Γι αυτό τον λόγο κάνουνε λόγο για νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Λιτότητας , για περαιτέρω περιστολή των δημοσίων δαπανών ,για πάγωμα προσλήψεων στο Δημόσιο !!!..............


Για την ιστορία ,η ελληνική οικονομία βρίσκεται από το 1985 σε καθεστώς λιτότητας για τους εργαζόμενους !! Θυμίζουμε : (λιτότητα 1: Σημίτη-υπΟικονομίας-1985-1987, 2 Μητσοτάκη 1990-1993 με το περιβόητο «0+0=14% αυξήσεις», 3 Πρόγραμμα Σύγκλισης για την ΟΝΕ στις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Σημίτη 1994-2001, 4 μετά η επέλαση του ευρώ & σαρωτική άνοδος των τιμών και υπηρεσιών (βλ «στρογγυλοποίηση»), 5 η «εξυγίανση» της οικονομίας -με την ιστορία της «απογραφής»- των κυβερνήσεων Καραμανλή 2004-σήμερα..

Και τώρα μας λένε για νέες θυσίες - υποχωρήσεις των μισθωτών λόγω κρίσης, τη στιγμή που προκαλούν την κοινή γνώμη οι υπέρογκοι μισθοί – αμοιβές των ανωτέρων στελεχών-golden boys του δημοσίου (πρόεδροι ΔΕΚΟ-οργανισμών κλπ)

Συνάδελφοι , με τα 28 δις ευρώ που χορήγησε η κυβέρνηση στις τράπεζες, για να μην καταρρεύσουν , καταλαβαίνουμε ότι λεφτά υπάρχουν !!

Απλά η πολιτική τους βούληση είναι να τα δίνουνε αλλού κι όχι για κοινωνικές ανάγκες, ειδικά για προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού , την ίδια ώρα που κινδυνεύει η ασφάλεια της ζωής των ασθενών σε εντατικές μονάδες-επείγοντα-κλινικές σε πολλά νοσοκομεία και κέντρα υγείας πανελλαδικά από την εγκληματική έλλειψη προσωπικού !!

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που το υπουργείο και η κυβέρνηση εξακολουθούν να αρνούνται να απαντήσουν στα δίκαια αιτήματα μας.

Επιπλέον , ακόμα και οι 5500 προσλήψεις νοσηλευτών που υπόσχονται (τελικά μέσω του ΑΣΕΠ, ύστερα από τις έντονες πιέσεις μας) προγραμματίζονται για την επόμενη τριετία (!!!!),

ενώ παράλληλα οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολλαπλάσιες , και οι κενές θέσεις νοσηλευτών ξεπερνούνε τις 20000 !!!

Υπενθυμίζουμε επίσης και την άρνηση του υπουργείου και της κυβέρνησης να απαντήσουν θετικά και έμπρακτα (παρά τις στομφώδεις υποσχέσεις και «δεσμεύσεις» μπροστά στις κάμερες…) στα ζητήματα:

1) βαρέα και ανθυγιεινά ,

2) ειδικό νοσηλευτικό μισθολόγιο ,

3)επιδόματα των 176 και 300 ευρώ (λαμβάνουν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι διοικητικοί του υπΥγείας)

Για όλα τα παραπάνω ,σας καλούμε σε επαγρύπνηση ,σε συσπείρωση στην ΠΑΣΟΝΟΠ , και καλούμε το σύνολο του Νοσηλευτικού Προσωπικού

να συμμετέχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή 19-20/3, καθώς και στη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως με πορεία διαμαρτυρίας στο υπ Υγείας την Πέμπτη 19/3, στις 10πμ, όπου θα απαιτήσουμε αγωνιστικά την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και θα αναδείξουμε στην κοινή γνώμη ξανά τις εγκληματικές ευθύνες του υπουργείου για τις εξωφρενικές συνθήκες στο ΕΣΥ λόγω των εξοργιστικών ελλείψεων νοσηλευτικού προσωπικού κυρίως, καθώς και τους ορατούς κινδύνους στους οποίους πλέον εισέρχεται η ασφάλεια της ζωής των ασθενών καθώς σε πολλά Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας σε όλη την επικράτεια οι βάρδιες «δε βγαίνουν» και λειτουργούνε πολλά τμήματα με ελάχιστο προσωπικό , πολύ κάτω από το κατώτατο όριο ασφαλείας !!!

«Όποιος δεν μοιραστεί τον αγώνα , θα μοιραστεί την ήττα»



Όπως προκύπτει από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 20 του νόμου 1264/82 δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ακόμη και αν «…δεν είναι μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης που κήρυξε απεργία….» όπως αυτολεξεί αναφέρεται στην προαναφερόμενη παράγραφο του νόμου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)