Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Pregame Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός


Oι μάχες της φάσης των "8" του Κυπέλλου hol ξεκινούν σήμερα, στις 7μμ, από τις Σέρρες, εκεί όπου ο τοπικός Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 4/3 στο ΟΑΚΑ.........


Οι στόχοι βέβαια των δύο ομάδων στη διοργάνωση δεν είναι οι ίδιοι. Ο Παναθηναϊκός μετά την αποτυχία του στο πρωτάθλημα, θέλει να πάει μέχρι... τέλους στο Κύπελλο, για να "χρυσώσει" το χάπι στη φετινή σεζόν. Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός "παλεύει" για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα και πιο πολύ ενδιαφέρεται για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο (7/2), παρά για το Κύπελλο.

Ο τεχνικός λοιπόν του Πανσερραϊκού, Ούγκο Μπρος, αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής βασικά στελέχη της ομάδας, όπως τους Διγκόζη, Καλί και Αουρέλιο, ενώ δεν πήρε και τον Σάμι Μπανγκούρα, ο οποίος δεν υπολογίζεται λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Επίσης εκτός είναι οι τραυματίες Ζουντί, Τσεχ και Μπράιτ, καθώς ο τιμωρημένος Μπούλε. Στη 18άδα συμμετέχει για πρώτη φορά ο νεαρός Παπαδόπουλος, όπως και ο Ανάκογλου.

Οι 18 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι: Κηπουρός, Ιλιτς, Ανάκογλου, Βοσκόπουλος, Γαλανόπουλος, Γεωργιάδης, Γκούρτσας, Καλλιμάνης, Κωνσταντινίδης, Πιπίνης, Σιάκκας, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Αμπουμπακαρί, Μπαϊκαρά, Μιλένκοβιτς, Μούταβτζις και Τάντιτς.

Στον Παναθηναϊκό, δύο προπονήσεις, με αυτή της Τρίτης (3/2), έχει κάνει με τον Παναθηναϊκό ο Γιάκουμπ Βαβρζίνιακ, αλλά ο Χενκ Τεν Κάτε παρόλα αυτά τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα Κυπέλλου hol με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες την Τετάρτη (4/2, 19:00GR).

O πολωνός αμυντικός μάλιστα δεν αποκλείεται, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες του αγώνα, να πάρει και λίγο χρόνο συμμετοχής. Κατά τ` άλλα, για λόγους τακτικής και περισσότερο ξεκούρασης έμειναν εκτός οι Νίλσον, Μάντζιος, αλλά και οι τραυματίες Γκούμας, Μάτος, Λεοντίου και ο ανέτοιμος Ντέιβιντ.

Ο ολλανδός στην προπόνηση της Τρίτης (3/2) δεν έδειξε κάποια από τα πλάνα του για την 11άδα, αλλά το πιθανότερο είναι πως τις θέσεις των Νίλσον και Σαριέγκι θα πάρουν οι Μουν και Μελίσσης, ενώ ίσως ξεκινήσει βασικός και ο Αντρέας Ιβανσιτς. Επίσης στη διάθεση του Τεν Κάτε θα είναι και οι Καραγκούνης και Ρουκάβινα που εξέτισαν τις ποινές τους.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλη προϊστορία στο Κύπελλο, καθώς στο παρελθόν έχουν συναντηθεί μόνο δυο φορές, αλλά σε διαδοχικές σεζόν, 1997-98 και 1998-99. Τη σεζόν 1997-98 Παναθηναϊκός και Πανσερραϊκός αναμετρήθηκαν στη φάση των "16". Στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-1, με χατ-τρικ του Γ.Χ Γεωργιάδη και ένα γκολ του Φρανκ Στράντλι. Το σκορ για τους σερραίους είχε ανοίξει ο Γιοβάνοβιτς.

Στη ρεβάνς στις Σέρρες, είχαμε το εντυπωσιακό 6-4 (!) για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι μέχρι το 65` έχαναν με 4-2, για να κάνουν την εντυπωσιακή ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο με γκολ των Λυμπερόπουλου, Μιλόγεβιτς, Μπασινά και Βαζέχα.

Τη σεζόν 1998-99, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν, όπως και φέτος, για τη φάση των "8". Στο πρώτο ματς στις Σέρρες, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 με σκόρερ τους Γκούμα, Σιμπνιέφσκι και Βόκολο. Στη ρεβάνς, οι πράσινοι επικράτησαν με 2-0 με γκολ των Μιλόγεβιτς και Σιμπνιέφσκι.

IΣΤΟΡΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
07/1/98 Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 4-1
28/1/98 Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός 4-6
11/2/99 Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 2-0
18/2/99 Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 2-0


sport.gr