Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ...



Αλλαγές προσώπων έγιναν στις διοικήσεις των Δήμων της Τριφυλίας μετά τις σημερινές Δημαιρεσίες οι οποίες, εκτός από τον Δήμο Κυπαρισσίας, διεξήχθησαν σε συναινετικό και ήρεμο κλίμα…
Στον Δήμο Αυλώνος ομόφωνα Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο Μιλτιάδης Νασόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Θεοδωρακόπουλος Γιώργος και Γραμματέας ο Θεόδωρος Κόλλιας.
Στην Δημαρχιακή Επιτροπή με αυξημένη πλειοψηφία εξελέγησαν τακτικά ο Κωνσταντίνος Μαντζούνης, ο Αλέξανδρος Γκόγκας και ο Σπύρος Χρονόπουλος και ο Γεώργιος Γαλάνης.
Αντιδήμαρχοι θα οριστούν ο Αλέξανδρος Γκόγκας και η Χριστίνα Γκόγκα.
Στα Φιλιατρά ομόφωνα νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Κώστας Σαραντόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Ηλίας Κυριακόπουλος και Γραμματέας επανεξελέγη ο Νικόλαος Στριμπάκος.
Στην Δημαρχιακή Επιτροπή ομόφωνα εξελέγησαν τακτικά Μέλη οι Χαράλαμπος Παγάνης, Διονύσιος Γιαννόπουλος και Νικόλαος Στριμπάκος και ο Κωνσταντίνος Λίτσας.
Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόδωρος Σαπέρας.
Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Άλκης Ξύγκας ανακοίνωσε και τους Αντιδημάρχους που θα ορίσει για το τρέχον έτος, που είναι, ο Αναστάσιος Παναγιωτόπουλος και ο Χαράλαμπος Στάμος.

Ωστόσο, ή οι πληροφορίες μας είναι λάθος ή κάποιο λάθος θα έγινε, εννοείται ίσως μια μικρή αβλεψία, στην εκλογή του κ. Στριμπάκου και στο Προεδρείο και στη Δημαρχιακή Επιτροπή αφού σύμφωνα με το άρθρο 104 του Δ.Κ.Κ., παράγραφος 2, "Δεν επιτρέπεται να εκλεγούν μέλη της δημαρχιακής επιτροπής ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του συμβουλίου".
Στον Δήμο Γαργαλιάνων ομόφωνα νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Γεωργιόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Αδρακτάς και Γραμματέας η Μαγδαληνή Καμπύλη. Στην Δημαρχιακή Επιτροπή ομόφωνα εξελέγησαν τακτικά Μέλη ο Γιάννης Κατσούλας του Δημητρίου, ο Ευστάθιος Σοκορέλης και ο Ανδρέας Φωτόπουλος και ο Αθανάσιος Καλκαβούρας.
Αντιδήμαρχοι για το 2009, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς, θα είναι ο Ευστάθιος Σοκορέλης και ο Γιάννης Κατσούλας του Δημητρίου.
Ο Γρηγόρης Παυλόπουλος εξελέγη κατά πλειοψηφία νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστορος στις Δημαιρεσίες που διεξήχθησαν το απόγευμα. Αντιπρόεδρος ομόφωνα εξελέγη ο Γεώργιος Μπαχούμας και Γραμματέας κατά πλειοψηφία ο Σπύρος Σύρνος. Στην Δημαρχιακή Επιτροπή ομόφωνα εξελέγησαν τακτικά Μέλη ο Φώτης Αγγελόπουλος, ο Νικόλαος Αθανασόπουλος και ο Ιωάννης Ζαχαρόπουλος από την Πλειοψηφία και ο Παναγιώτης Πετρόπουλος από την Αντιπολίτευση.