Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Έκτακτη κινητοποίηση ενάντια στην αγκυροβόληση Νατοϊκού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας...



Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Ν.Σ. Μεσσηνίας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν έκτακτη κινητοποίηση στις 6 το απόγευμα, στην συμβολή των οδών Φαρών και Κρήτης, στην Καλαμάτα, λόγω της αγκυροβόλησης Νατοϊκού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο σχεδιάζεται να επισκεφθούν μαθητές της πόλης τις επόμενες ημέρες.............



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑΝΑΤΟ

Κυριακή χαράματα αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Καλαμάτας η γαλλική φρεγάτα FS Commandant Ducuing (F 795), η οποία είναι πλήρως ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικά, η δολοφονική της δραστηριότητα είναι πλούσια και αριθμεί πολλές ασκήσεις και πολεμικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, συμμετοχή στον πόλεμο του Ιράκ με την ευρωνατοϊκή «ιερή συμμαχία», ενεργό συμμετοχή στην πολύχρονη και αιματοβαμμένη προσπάθεια διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς ακόμα.
Το νατοϊκό πλοίο, πάνοπλο και με όλο το προσωπικό του, βρήκε «απάνεμο λιμάνι» στην πόλη μας και ο λόγος για τον οποίο ήρθε, σύμφωνα με το λιμεναρχείο Καλαμάτας, είναι για να το επισκεφθούν σχολεία του τόπου μας τις επόμενες ημέρες.
Αυτή είναι η στρατηγική του ιμπεριαλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία βρίσκει άξιους εκφραστές της πολιτικής της και στη χώρα μας τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ιμπεριαλιστικής υποταγής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνει αυταπάτες για το χαρακτήρα της ΕΕ και εξισώνει τους θύτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τους λαούς που είναι τα μόνα θύματα και αυτοί που πλήττονται από τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Από τη μια όλος ο πλανήτης έχει γεμίσει με εστίες πολέμου στο όνομα των κερδών και των ανταγωνισμών της πλουτοκρατίας και από την άλλη οι φονιάδες των λαών και οι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα έχουν το θράσος να προσπαθούν να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας από μικρή ηλικία με τη λογική του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τα αιματοβαμμένα πλούτη τους. Καλούν σχολεία να επισκεφθούν το νατοϊκό πλοίο, για να μάθουν πώς μπορείς να γίνεις δολοφόνος και να σκοτώνεις καλύτερα.

Το ΚΚΕ καλεί τον Καλαματιανό λαό να σηκώσει ανάστημα στους συνολικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, αποτέλεσμα των οποίων είναι και αυτή η τελευταία εξέλιξη. Κανένας μαθητής να μη μπει στο πλοίο των δολοφόνων. Η νεολαία του τόπου μας κανένα μάθημα δε χρειάζεται να πάρει από τους φονιάδες των λαών. Γαλουχείται με τους μεγαλειώδεις και ηρωικούς αγώνες του λαού μας και η ιστορία του λαϊκού και εργατικού μας κινήματος είναι πλούσια από διδάγματα για τη νέα γενιά.