Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Κυβερνητική Επιτροπή στη σκιά των αρνητικών εξελίξεων για την οικονομία...


Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, σήμερα το πρωί, στη σκιά των ζοφερών εκτιμήσεων της Κομισιόν για την οικονομία και υπό το ενδεχόμενο νέας επιτήρησης.

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, οδηγείται σε αναθεώρηση, 25 ημέρες μετά την ψήφισή του.
Ο πρωθυπουργός θα συσκεφθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα οικονομίας.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός ζήτησε και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα οικονομίας.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης της Κυβερνητικής Επιτροπής αναμένεται να βρεθεί ο εκτροχιασμός του ελλείμματος και το ενδεχόμενο νέας κοινοτικής επιτήρησης, καθώς και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού, που ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ο Ευ.Αντώναρος, όταν ρωτήθηκε χθες για το ενδεχόμενο αναθεώρησης του προϋπολογισμού, δήλωσε: «Καινούργια γεγονότα οδηγούν σε προσαρμογές με την απαραίτητη ευελιξία και σεβασμό στην κοινωνική ευαισθησία».
Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από το διεθνή οίκο Standard & Poor's και τον κρατικό δανεισμό που πραγματοποιείται με υψηλό τίμημα.
Πάντως, χθες, ο υπουργός Οικονομίας διαμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι «όσοι στοιχηματίζουν εις βάρος της Ελλάδας θα χάσουν». Τόνισε, δε, ότι η Ελλαδα έχει σχέδιο και βούληση, αλλά και αποθέματα για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη συγκυρία.



Newsroom ΔΟΛ