Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Ζημιές στο νοτιοδυτικό κομμάτι του Νομού Μεσσηνίας



Ο αντινομάρχης, κ. Στάθης Αναστασόπουλος, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του στη Νομαρχία, με θέμα τα απότοκα της κακοκαιρίας που έπληξε τον Νομό το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Αναφορικά με το ζήτημα τόνισε τα εξής:

«Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας επικοινώνησε μαζί μου και τον ενημέρωσα τι γίνεται στον Νομό.
Του είπα έχουν αυξηθεί οι ζημιές αλλά θα πρέπει να αυξηθεί και το ποσό που αναφέρεται στο υπόμνημα. Μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής επισκέφθηκα την περιοχή της Μικρής Μαντίνειας. Εκεί υπάρχει πρόβλημα με τον διαδημοτικό δρόμο από Μικρή Μαντίνεια προς Αβία. Στον χώρο της Μικρής Μαντίνειας ήταν και ο αντιδήμαρχος, κ. Σπίνος, με τον οποίο συνεργαστήκαμε και αποφασίσαμε η Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει τις βλάβες και βεβαίως συνεργαζόμαστε με όλους τους Δήμους για την αποκατάσταση όλων των ζημιών. Πρέπει άμεσα να γίνει παρέμβαση. Εμείς μετα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Πεταλιδίου στείλαμε και μελετητές και μηχανήματα, που δουλεύουν στις εκβολές του ποταμού Καριά, για να προστατεύσουν αναχώματα και αγροικίες. Τα αναχώματα που είχαμε φτιάξει λειτούργησαν, αλλά υπέστησαν και βλάβες, γι’ αυτό αφήνουμε τα μηχανήματα εκεί για βελτίωση των έργων. Είχαμε απομακρύνει όλα τα σκάφη από το λιμάνι της Κορώνης. Στις περιοχές Κορώνη, Φινικούντα, Πεταλίδι, Αίπεια και Αβία θα κάνουμε άμεσες παρεμβάσεις, με μελέτη αποκατάστασης των ζημιών ύψους 1.600.00 ευρώ. Προχωράμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Θα έχουμε τις μελέτες και θα τις φέρουμε εμπρόθεσμα ώστε και τυπικά να είμαστε μέσα στις προθεσμίες».

Επίσκεψη δημάρχου Πύλου στον Στ. Αναστασόπουλο

Ο αντινομάρχης Προγραμματισμού και Υποδομών, κ. Στάθης Αναστασόπουλος, συναντήθηκε στο γραφείο του χθες με τον δήμαρχο Πύλου, κ. Γεώργιο Χρονόπουλο. Σκοπός της επίσκεψης του δημάρχου στον αντινομάρχη ήταν η προώθηση διαφόρων ζητημάτων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας. Το πρώτο θέμα που έθεσε ο δήμαρχος αφορά στις επεμβάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας στα πλαίσια της εργολαβίας που έχει δημοπρατηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με θέμα «Υλοποίηση βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων σε τμήματα και θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας» για τον Νομό Μεσσηνίας με προϋπολογισμό 8,2 εκατ. ευρώ. Ο αντινομάρχης υπενθύμισε ότι, με αυτή την εργολαβία που αφορά επεμβάσεις στους άξονες Μεγαλόπολη – Τσακώνα – Καλαμάτα, Τσακώνα – Καλό Νερό – Κυπαρισσία και Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη θα βελτιωθεί ουσιαστικά η οδική ασφάλεια σε όλο τον προαναφερόμενο άξονα.

Ναυμαχία Ναυρίνου
Ο δήμαρχος Πύλου έθεσε στον κ. αντινομάρχη το θέμα της προώθησης της οικοδομικής άδειας αναδιαμόρφωσης του κτηρίου των παλαιών Σφαγείων της πόλης, όπου θα εγκατασταθεί στο μισό του κτηρίου η ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου και στο άλλο μισό η έκθεση για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Επισκευή ζημιών στον μόλο της Γιάλοβας
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο αντινομάρχης και ο δήμαρχος Πύλου συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες, έτσι ώστε έως το καλοκαίρι ή το αργότερο τον ερχόμενο Οκτώβριο, που είναι η επέτειος της Ναυμαχίας, να έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολό του (κτιριακές εγκαταστάσεις, έκθεση και ψηφιακή αναπαράσταση). Τέλος ο αντινομάρχης ζήτησε από τον δήμαρχο να στείλει άμεσα τεχνική έκθεση των ζημιών στον μόλο της Γιάλοβας και δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί το έργο στην αποκατάσταση των ζημιών, που προέκυψαν από την καταιγίδα στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, για την οποία υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια Υπουργεία, κατόπιν αιτήματος του νομάρχη Μεσσηνίας.


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Σάββατο 13 Δεκεμβρίου