Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Σαμαρά στην κυβέρνηση και μετακίνηση Αλογοσκούφη ζήτησε ο Π. Ψωμιάδης...




Ανασχηματισμό ζήτησε εκ νέου ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ «Σίγουρα τα μηνύματα είναι ανησυχητικά. Αλλά είναι πολύ εύκολη η ανατροπή της σημερινής εικόνας. Υπάρχει ένας καλός καπετάνιος, ο Καραμανλής, υπάρχουν στελέχη. Χρειάζεται φρεσκάδα, χρειάζεται ανασχηματισμός, χρειάζονται νέα πρόσωπα. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης, αλλαγή φιλοσοφίας, αλληλεγγύη και σεβασμός στο λαό. Πρέπει να γίνει η ΝΔ ένα φιλολαϊκό κόμμα. Έτσι ξεκίνησε», παρατήρησε ο κ. Ψωμιάδης που μίλησε ακόμα και για συγκεκριμένα πρόσωπα:

«Δεν είμαι εγώ εκείνος που αποφασίζει. Σίγουρα, όμως, θα πρέπει να έρθει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα φέρει μια φρεσκάδα. Και να προστεθούν και άλλοι -νεότεροι και παλαιότεροι. Π.χ. ο κ. Αλογοσκούφης θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο πόστο και ο κ. Αβραμόπουλος να πάει σε μεγαλύτερο υπουργείο».
Ειδικά για τον κ. Αλογοσκούφη και την αναγκαιότητα μετακίνησης του σε άλλο υπουργείο, ο νομάρχης σημείωσε: «Νομίζω ότι ο κ. Αλογοσκούφης το αξίζει. Γιατί θα πρέπει το θύμα στην κυβέρνηση να είναι ο Αλογοσκούφης; Θα τον ρίξουμε στην πυρά τον Αλογοσκούφη; Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία; Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Αμερική;»
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άσκησε κριτική στους υπουργούς που όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν χαμογελούν». «Είναι δυνατόν να μη χαμογελούν οι υπουργοί; Να μη σου λένε ούτε καλημέρα; Ποιοι είναι αυτοί; Όταν γεννήθηκαν, έγραφε στο μέτωπό τους "εσύ θα γίνεις υπουργός;". Υπάρχει αναντικατάστατος σ’ αυτό τον κόσμο;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε:
«Εγώ είμαι ενάντια σε όλους αυτούς. Και θα κάνω ο,τιδήποτε, ώστε το καράβι που λέγεται ΝΔ να μην πέσει σε ύφαλο. Να μην πέσει στο γκρεμό αυτό το αμάξι. Θα σταθώ μόνος μου απέναντί τους».
Όσον για το ενδεχόμενο υπουργοποίησής του, σε περίπτωση που του το ζητούσε ο Πρωθυπουργός, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δήλωσε πως έχει αποκλείσει οποιαδήποτε σκέψη να εισέλθει στο υπουργικό συμβούλιο. «Είμαι καλά εδώ -και αν δεν μου αρέσει εδώ, θα πάω στο Δήμο. Εκτός εάν μιλάμε για μια αιρετή Περιφέρεια...», ανέφερε.
Αναφορικά τέλος, με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Ψωμιάδης αναγνώρισε πως υπάρχει ηθικό θέμα σίγουρα υπάρχει, αλλά όπως είπε, αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν η Πολιτεία, το Άγιο Όρος και το Πατριαρχείο.
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν «ο κ. Ρουσσόπουλος είναι ξένο σώμα στη ΝΔ και θα έπρεπε να αποχωρήσει», ο κ. Ψωμιάδης είπε:
«Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, μια ανοιχτή αγκαλιά.
Αλλά πιστεύω ότι ο κ. Ρουσσόπουλος θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα αυτή τη στιγμή από άλλη θέση».