Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Προσφυγή στο ΣτΕ για την αναδάσωση στον Καϊάφα!...


Παρέμβαση με στόχο το σταμάτημα των εργασιών αναδάσωσης στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα, ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Βασικό επιχείρημά τους είναι ότι οι εργασίες γίνονται με τρόπους (ερπυστριοφόρα και βαρέα οχήματα) που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον.
Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ, "αν και η περιοχή Καιάφα, που περιλαμβάνει 32.743 στρέμματα και έχει περιληφθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, ’’δεν προτείνεται ούτε λαμβάνεται κανένα μέτρο και δεν τίθεται στη μείζονα προστασία που επιφυλάσσει ο κοινοτικός νομοθέτης’’. Η προσφυγή στρέφεται κατά του ελληνικού δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Εσωτερικών και κατά του διευθυντή Δασών της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος, επικαλείται μαρτυρίες, έγγραφα και αυτοψίες ειδικών επιστημόνων και ζητά να ακυρωθούν οι πράξεις τους, με τις οποίες εγκρίθηκαν μελέτες για ενδεδειγμένες λύσεις προς αποτροπή διαβρωτικών φαινομένων και αναδάσωσης, στην συγκεκριμένη περιοχή.


http://news.ert.gr/c/8/410833.asp