Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα!



Τα δύο πρώτα μετάλλια για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου είναι πλέον γεγονός, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση.


Το πρώτο μετάλλιο ήρθε το πρωί της Κυριακής με τις Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη στην κατηγορία Yngling στην ιστιοπλοΐα να τερματίζουν τρίτες και να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο.


Λίγο αργότερα, η κωπηλασία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αθήνας μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, χαρίζοντας στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο.

Οι έλληνες πρωταθλητές Δημήτρης Μούγιος και Βασίλης Πολύμερος, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας χρόνο 6:11.72.

Πρώτοι τερμάτισαν οι Βρετανοί Περτσέιζ και Χάντερ με χρόνο 6:10.99, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Δανοί Ράσμιουσεν και Χάνσεν με επίδοση 6:12.45.

Αυτό ήταν το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο για τον Βασίλη Πολύμερο, μετά από αυτό που είχε κατακτήσει το 2004 στην Αθήνα με παρτενέρ τον Νίκο Σκιαθίτη.Στις γυναίκες στον τελικό της ίδιας κατηγορίας, το πλήρωμα με τις Μπισκιτζή και Τσιάβου τερμάτισε στην 6η θέση.

Την ίδια ώρα, ελπίδες για μετάλλιο έχουν και οι Πασχαλίδης/Τριγκώνης που προς το παρόν βρίσκονται στην 4η θέση της κατηγορίας Tornado. Εν τω μεταξύ, την τελευταία θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο κατέλαβε τελικά η εθνική μας ομάδα των γυναικών που έχασε και από τη Ρωσία με 12-6.Το απόγευμα, στις 4.30 η Πηγή Δεβετζή θα αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν, και στις 5 ο Περικλής Ιακωβάκης στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια.


Υπενθυμίζεται ότι εκτός Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλέον η Φανή Χαλκιά, καθώς βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία.


Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των ελλήνων αθλητών για την Κυριακή.