Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί τους Έλληνες η κρίση της ακρίβειας...




Φόβος και ανασφάλεια...


Τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της τελευταίας 15ετίας βιώνει η Ελλάδα. Δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής» καταγράφει την ανασφάλεια και το φόβο των πολιτών μπροστά στο φάσμα της φτώχειας με επτά στους δέκα Έλληνες να θεωρούν σημαντικότερο πρόβλημα την ακρίβεια.


Το οικονομικό σκέλος της δημοσκόπησης δείχνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών νοιώθει πλέον μεγάλη οικονομική ανασφάλεια και η «οικονομική αισιοδοξία» των Ελλήνων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της 15ετίας.


Σε ποσοστό 71% οι ερωτώμενοι -καλούμενοι να επιλέξουν έως τρεις απαντήσεις- χαρακτηρίζουν ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την ακρίβεια. Δεύτερο έρχεται το πρόβλημα της ανεργίας (42,7%) και ακολουθεί η κατάσταση της οικονομίας (40,5%). Μέχρι πριν από ένα χρόνο βασικό πρόβλημα για τους πολίτες ήταν η ανεργία.


Ένα από τα πιο ανησυχητικά ευρήματα της δημοσκόπησης, σημειώνει Το Βήμα, είναι πως σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες -ποσοστό της τάξεως του 57,6%- δηλώνουν ότι έχουν πολλές ή αρκετές δυσκολίες στον οικονομικό τομέα, και το 31,3% απαντά ότι δεν «πρόκειται να βγει ποτέ» από αυτή την κατάσταση.


Τις δραματικές δυσκολίες καταδεικνύει και έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, βάσει της οποίας τέσσερις στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.


Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ